Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διατηρείται το αρνητικό κλίμα μετά τις χθεσινές απώλειες 

Wall Street: Διατηρείται το αρνητικό κλίμα μετά τις χθεσινές απώλειες 

Πτωτικά και σήμερα κινείται η Wall Street, επεκτείνοντας τις απώλειες από τη χθεσινή συνεδρίαση (οι οποίες για τον Nasdaq ήταν βαριές της τάξεως του 3,18%) στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό ο οποίος παρέμεινε σε υψηλό σχεδόν 40 ετών. 

Ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,85%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,21%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,33%. 

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο επιβραδύνθηκε μεν στο 8,3% από 8,5%, ωστόσο ήταν υψηλότερος από το 8,1% των εκτιμήσεων.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αναδείξει την αύξηση των επιτοκίων ως το βασικό της όπλο προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό. Στο πλαίσιο αυτό έχει αυξήσει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της τα επιτόκια συνολικά κατά 75 μονάδες βάσης, με την τελευταία αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης να συνιστά την πιο επιθετική τα τελευταία 22 χρόνια. 

Πλέον οι χρηματαγορές τιμολογούνται για ακόμη πιο επιθετική επιτοκιακή αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, με την τοποθέτησή τους να ανέρχεται στο 61%. 

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα, έχει αναζωπυρώσει σήμερα τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ή ακόμη και για ύφεση. Οι φόβοι αυτοί έχουν σπείρει ένα κύμα πανικού στις αγορές οι οποίες έχουν βαφτεί με βαθύ κόκκινο. 

Πίσω στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Disney υποχωρεί κατά 3% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2022 τα οποία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News