Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 14:39
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε εναρμόνιση με το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές 

Χρηματιστήριο: Σε εναρμόνιση με το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές 

Σε εναρμόνιση με το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται πτωτικά, ωστόσο καταφέρνει να παρουσιάζει πιο ήπιες απώλειες σε σχέση με της ευρείας κλίμακας πτώση που σημειώνουν τα διεθνή χρηματιστήρια. 

Σε μια ημέρα στην οποία τα χρηματιστηριακά ταμπλό έχουν βαφτεί με «βαθύ κόκκινο», το ελληνικό χρηματιστήριο ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως το 1,10%.

Νέο κύμα πανικού έχει κυριεύσει τους επενδυτές οι οποίοι έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή, οδηγώντας εκ νέου τις αγορές σε βύθιση. Χρηματιστήρια, πολύτιμα και βασικά μέταλλα, εμπορεύματα βρίσκονται στο κόκκινο και μόνο τα κρατικά ομόλογα να καταφέρνουν διαφύγουν από το μαζικό sell-off, δικαιολογώντας τον ρόλο τους ως ασφαλή καταφύγια σε καιρούς αναταράξων. Άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, το αμερικανικό δολάριο αποτελεί σήμερα επιλογή των επενδυτών, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του έναντι των κυριότερων ανταγωνιστών του να ενισχύεται υπέρ του αμερικανικού νομίσματος και να έχει εκτιναχθεί σε υψηλό σχεδόν 20 ετών. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 14:20 ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,85% στις 855 μονάδες, την ώρα που τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι καταγράφουν απώλειες της τάξεως του -2% και περισσότερο.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 44 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 18,6 εκατ. τεμάχια. 

Με μόλις τέσσερις μετοχές του σε θετικό έδαφος, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο -0,85%, ενώ της Μεσαίας αποδυναμώνεται κατά 1,84%. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 2,80% και οι μετοχές του είναι αυτές που συμβάλλουν τα μέγιστα για την καθοδική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

Μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022, έχουν αμβλύνει κάπως το αρνητικό κλίμα που έχει περιβάλει τις διεθνείς αγορές.

Άλλωστε δύο από τις τέσσερις μετοχές του FTSE Large Cap οι οποίες καταγράφουν κέρδη, δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματά τους, οι δύο πιο πολύτιμες εταιρείες με όρους κεφαλαιοποίησης ο ΟΤΕ (1,23%) και η Coca Cola (3,21%) με διαφορά η μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. Με άνοδο 1,75% κινείται η μετοχή της Jumbo, στο +0,51% αυτή της Quest.  

Στην αντίπερα όχθη, η μετοχή της Εθνικής δέχεται τις εντονότερες πιέσεις διαγράφοντας 4,20%, από κοντά η μετοχή της Ελβάλ με πτώση στο -4,09%, οριακά υπό του -3% οι μετοχές των Alpha Bank, Aegean, οριακά υψηλότερα του επιπέδου αυτού η MIG. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Στα 825 εκατ. ευρώ τα έσοδα α’ τριμήνου – Οι προοπτικές για το 2022

Coca-Cola HBC: Οργανική ανάπτυξη 24,2% το α’ τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 521 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News