Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 20:43
ΑΓΟΡΕΣ

TerraUSD: Το σχέδιο ανάκαμψης – Ζητά εξωτερική χρηματοδότηση

TerraUSD: Το σχέδιο ανάκαμψης – Ζητά εξωτερική χρηματοδότηση

Το TerraUSD, το stablecoin που έκανε απότομη βουτιά αυτή την εβδομάδα, θα υποστηριχθεί στο μέλλον από τα ίδια τα αποθεματικά του, όπως ανέφερε ο συνιδρυτής του σε tweet σήμερα Τετάρτη, σε μία προσπάθεια να σταθεροποιήσει το κρυπτονόμισμα αναπροσαρμόζοντας τον περίπλοκο μηχανισμό σύνδεσής του με το δολάριο. 

Πρόκειται για αλγοριθμικό stablecoin που δημιουργήθηκε από την σιγκαπουριανή Terraform Labs το 2018, με στόχο να είναι «δεμένο» στο 1 προς 1 με το δολάριο. Πρακτικά, κομμάτι του Terra blockchain project είναι να ακολουθεί την πορεία του δολαρίου, όπως κάνουν άλλα stablecoins όπως το tether και το USDC. Νωρίτερα σήμερα, το TerraUSD βούλιαξε στο χαμηλό των 30 σεντ, προτού ανακάμψει γύρω στα 60 σεντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coingecko.

Ο Ντου Νόου, συνιδρυτής της εταιρείας Terraform Labs, που βρίσκεται πίσω από το stablecoin, ανακοίνωσε «σχέδιο ανάκαμψης» σε μία σειρά από tweets, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία θα αναζητήσει επιπλέον εξωτερική χρηματοδότηση και θα «ανοικοδομήσει» το TerraUSD με βάση τα αποθεματικά του και όχι με βάση τον αλγόριθμο που το βοηθά να διατηρήσει την ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο.  

Σε αντίθεση με άλλα stablecoins, το Terra δεν στηρίζει την αξία του σε μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Αλλά χρησιμοποιεί έναν σύνθετο κώδικα και το «αδερφό» νόμισμα luna για να σταθεροποιήσει την τιμή του. 

Σύμφωνα με αναλυτές, το UST είναι σημαντικό για τους επενδυτές του bitcoin γιατί το Luna Foundation Guard, ένας οργανισμός που στηρίζει το project του Terra, έχει στην κατοχή του bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα μπορούσε να «ξεφορτώσει» στην αγορά ανά πάσα στιγμή, ειδικά εάν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. 

Ο Ντου Νόου εξήγησε ότι η εταιρεία θα στηρίξει ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα ενισχυθεί η ικανότητα τύπωσης νέων stablecoins luna, κίνηση που θα επιτρέψει στο σύστημα θα απορροφήσει πιο γρήγορα το UST. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το Terra(ς) του crypto: Τι είναι αυτό που τρόμαξε την αγορά του bitcoin

«Σφαγή» στο bitcoin: 4 στους 10 επενδυτές χάνουν χρήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News