Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 15:12
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ανάκαμψη μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Ευρώπη: Ανάκαμψη μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

Μία ημέρα μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν, σήμερα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς κινούνται ανοδικά διαγράφοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX σημειώνει άνοδο περί του 1,10%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 1,30%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται υψηλότερα κατά 0,62%, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει σχεδόν 0,80%, στο +1,40 ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Με τις τιμές τόσο του πετρελαίου, όσο και του φυσικού αερίου να κινούνται πτωτικά σήμερα, ο ενεργειακός κλάδος είναι ο μοναδικός εκ των μεγαλυτέρων που καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,86%. 

Ξεχωρίζει ο κλάδος των τραπεζών με κέρδη άνω του 2%, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων αυξάνουν το κόστος δανεισμού και κατά συνέπεια τα κέρδη τους κι ενόσω οι συζητήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα διαρκώς πληθαίνουν. Πλέον του +1,80% κινείται ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενώ κοντά σε αυτό το επίπεδο κινούνται οι κλάδοι των δομικών υλικών και των χημικών. 

Κέρδη που αγγίζουν το 1,40% παρουσιάζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, παίρνοντας ώθηση από τις αναφορές ότι η Renault (+0,62%) δέχθηκε πρόταση από την κινεζική Geely, για εξαγορά το 34% της Renault Korea Motors, της εταιρείας που έχει συστήσει στη Νότια Κορέα αντί του ποσού των 207 εκατ. ευρώ. 

Η μετοχή της Match έχει εκτοξευθεί κατά 25%, μετά τη δήλωση της Philip Morris ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη σουηδική εταιρεία προκειμένου να την εξαγοράσει. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News