Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 14:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μετρίασε την ανοδική του αντίδραση 

Χρηματιστήριο: Μετρίασε την ανοδική του αντίδραση 

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών (1,39%) που εμφάνιζε στην αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης έχει παραδώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε αντίθεση με τις αγορές στην Ευρώπη που συνεχίζουν στους ίδιους υψηλούς με αυτούς στο άνοιγμά τους. 

Περί τις 14:40 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,30% και έχει ανέλθει στις 903,02 μονάδες. Το υψηλό ημέρας καταγράφηκε στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης στις 915 μονάδες αισθητά υψηλότερα από τις 900 μονάδες του χθεσινού κλεισίματος, ωστόσο η δυναμική αυτή δεν διατηρήθηκε. Ο τζίρος στα 37 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών στα 12 εκατ. τεμάχια. 

Μετά τις διαβεβαιώσεις της Fed χθες βράδυ ότι δεν διατίθεται να εφαρμόσει μια επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, σήμερα στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας. Άλλωστε χθες η Wall Street επιδόθηκε σε ράλι, καταγράφοντας μια από τις καλύτερες συνεδριάσεις για το 2022. Τα ισχυρά αυτά κέρδη προσέφεραν τα εχέγγυα για να κινηθούν ανοδικά σήμερα τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, οι επενδυτές δείχνουν να μην συμμερίζονται το γενικευμένο αισιόδοξο κλίμα και προχωρούν σε μετρημένες κινήσεις, εν αναμονή των ανακοινώσεων των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος στις 19:00.  

Σήμερα εξάλλου, κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στους καθετοποιημένους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοποιούνται τόσο στη χονδρική, όσο και στη λιανική της αγοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του MR οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού εστιάζονται σε δύο σημεία. Πρώτον στο αν υπάρχει συντονισμός στις τιμές στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και δεύτερον το πώς αντιμετωπίζουν στη λιανική τους πελάτες με σταθερά τιμολόγια. 

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει ελέγχους στις ενεργειακές εταιρείες για το θέμα των υψηλών λογαριασμών ρεύματος, ειδικότερα μετά τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών για τις υπέρογκες χρεώσεις. 

Η εικόνα στο ταμπλό 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο κατά 0,35%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να διατηρείται υψηλότερα του μηδενός κατά 0,17%, ενώ κατά 1,24% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης. 
Από τις επιμέρους μετοχές στον FTSE Large Cap, της Motor Oil καταγράφει κέρδη της τάξεως του 2,60% και ακολουθούν MIG, Ελβαλχαλκόρ  και Βιοχάλκο στο +2,50% έκαστη και  η Eurbank με άνοδο σχεδόν 2,40%.
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Quest (-2,60%), στο -2,04% η μετοχή της Jumbo, σχετικά πιο περιορισμένες οι απώλειες των Mytilineos, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης (-1,63%, -1,56% και -1,39% αντίστοιχα).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News