Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 19:25
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ώθηση από τις τράπεζες για τον STOXX

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ώθηση από τις τράπεζες για τον STOXX

Με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας εν μέρει τις χθεσινές απώλειες που πυροδοτήθηκαν λόγω ανησυχιών αφενός ενόψει της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, αφετέρου της συνεδρίασης της Fed, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο.

Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά και τις αποφάσεις για την χάραξη νομισματικής πολιτικής σε κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, οι επενδυτές οδήγησαν σε άνοδο τα χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,53%, με τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο περίπου 2,2% ωθώντας προς τα επάνω τον δείκτη. Ωστόσο, πέραν του τραπεζικού κλάδου, με άνοδο έκλεισαν και οι περισσότεροι από τους βασικούς κλάδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής σχεδόν οι μισές από τις εισηγμένες στον STOXX 600 έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ το 71% αυτών έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η αντίδραση των επενδυτών έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης, όπου προσπαθούσαν να «χωνέψουν» τις οικονομικές αποδόσεις της Κίνας, αλλά και της Γερμανίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Φρανκφούρτης Dax έκλεισε με κέρδη 0,72%, ενώ ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κατέγραψε επίσης κέρδη 0,22%. Παράλληλα, με κέρδη της τάξης του 0,79% έκλεισε και ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ κέρδη 1,61% σημείωσε και ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street κινείται επίσης ανοδικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στην συνεδρίαση της Fed. Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται πως θα ανακοινωθεί αύξηση του επιτοκίου δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσεις, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ομόλογα: Πανικός ελέω Fed – Σε υψηλό διετίας το ελληνικό 10ετές, στο 1% το γερμανικό από το 2015

Wall Street: Αναζήτηση κατεύθυνσης με τη Fed στο επίκεντρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News