Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 15:17
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις περνώντας σε αρνητικό έδαφος 

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις περνώντας σε αρνητικό έδαφος 

Δεν καταφέρνει να διατηρήσει την ανοδική του τάση για δεύτερη διαδοχική ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παρέδωσε τα ήπια κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα στην τελευταία συνεδρίαση τόσο της τρέχουσας εβδομάδας, όσο και του Απριλίου.

Την ώρα που στην Ευρώπη οι επενδυτές για τρίτη συναπτή ημέρα δείχνουν ότι δεν πτοούνται τόσο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και από την ενεργειακή κρίση που μαστίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο, στη Λεωφόρο Αθηνών επικρατεί άλλο κλίμα. 

Αν διατηρηθεί η σημερινή πτώση, τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα έχει καταγράψει απώλειες στις τρεις από τις τέσσερις συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας (τη Δευτέρα ήταν κλειστό εξαιτίας της αργίας για το Πάσχα). Ωστόσο θα έχει κλείσει τον Απρίλιο με κέρδη που θα πλησιάζουν το 5%.

Οδεύοντας προς το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,46% και έχει διολισθήσει στις 920 μονάδες, πλησιάζοντας προς το χαμηλό εβδομάδος στις 918,56 μονάδες. Το υψηλό ημέρας καταγράφηκε στις 931,12 μονάδες, με το χαμηλό στις 919,05. 

Ο τζίρος και σήμερα κινείται σε μέτρια επίπεδα στα 42 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 12,5 εκατ. τεμάχια και το ήμισυ εξ αυτών να αφορά τραπεζικές μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,52%, ενώ αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης διαγράφει 0,59%.

Χαμηλότερα κατά 0,935 κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με τους περισσότερους εκ των κυριοτέρων κλάδων να βρίσκονται υπό του μηδενός, με εξαίρεση τους κλάδους των κατασκευών, των προσωπικών ειδών, της τεχνολογίας και της υγείας. 

Η εικόνα των μετοχών 

Η μετοχή της MIG είναι αυτή μεταξύ εκείνων του FTSE Large Cap που παρουσιάζει την καλύτερη σημερινή εικόνα με κέρδη της τάξεως του 1,74%. Ακολουθούν  Quest, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ με άνοδο 1,55%, 1,43% και 1,34% αντίστοιχα. 

Στην άλλη άκρη του ταμπλό, η μετοχή της Jumbo δέχεται τις πιο έντονες πιέσεις περί του 2,40%, μικρότερες οι απώλειες για ΕΛΠΕ, Eurobank, ΟΛΠ, Alpha Bank, με -1,66%, -1,64%, -1,49% και 1,22% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News