Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό 

Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό 

Την εικόνα με τη χθεσινή συνεδρίαση διατηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών κινούμενο με υποτονική άνοδο στην τελευταία συνεδρίαση τόσο για την τρέχουσα εβδομάδα, όσο και για τον Απρίλιο. 

Μπορεί η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου να ολοκληρώνεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με αρνητικό πρόσημο, εντούτοις ο πρώτος μήνας για το β΄ τρίμηνο αποδεικνύεται αρκετά παραγωγικός για το ελληνικό χρηματιστήριο από τη στιγμή που τα κέρδη του αγγίζουν το 6%, τα οποία αν απουσίαζαν οι απώλειες στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα. 

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στη Λεωφόρο Αθηνών οι επενδυτές είναι συγκρατημένοι, αναμένοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία αναφορικά με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τα οποία ανακοινώνονται στις 12:00 μμ ώρα Ελλάδος. 

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης περί τις 11:45 κινείται κατά 0,60% υψηλότερα και έχει πατήσει εκ νέου στις 930 μονάδες, επίπεδο όμως κατά 19 μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Το υψηλό ημέρας σημειώθηκε στις 931,12 μονάδες και το χαμηλό στις 926,48 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 11 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2,4 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης με τις μετοχές του να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις σημειώνει άνοδο περί του 0,50%, με τον Mid Cap στο +0,40%. 

Ο δείκτης των τραπεζών έχει ξεπεράσει το +0,80%, ενώ και σήμερα ο κλάδος που έχει ξεχωρίσει είναι της τεχνολογίας, καθώς η γενικευμένη στροφή προς τις μετοχές του εν λόγω κλάδου συνεχίζεται. 

Η εικόνα στο ταμπλό 

Οι μετοχές της Εθνικής και της Ελλάκτωρ ξεχωρίζουν με άνοδο 1,84% και 1,78% και ακολουθεί η μετοχή της Quest με κέρδη 1,55%.

Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΛΠΕ και Motor Oil. 

moneyreview.gr

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News