Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή σε ανάκαμψη – Με κέρδη 3% ο Nasdaq

Wall Street: Επιστροφή σε ανάκαμψη – Με κέρδη 3% ο Nasdaq

Σε ράλι επιδόθηκαν σήμερα και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μετά τα ισχυρά κέρδη της Meta Platforms, καθώς η αγορά αναζητά τρόπους για να ανακάμψει από το sell off του Απριλίου. 

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,1%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 2,5%, ενώ ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 615 μονάδες ή 1,9%. 

Οι επενδυτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονη μεταβλητότητα αυτή την εβδομάδα. Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά τη Δευτέρα, για να επιστρέψουν όμως σε πτώση την Τρίτη, οδηγώντας το Nasdaq στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από το 2020. Η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει την Τετάρτη, όμως περιόρισε τα κέρδη της στο τέλος της συνεδρίασης με το Nasdaq να κλείνει σε στάσιμα επίπεδα. 

Παρά το σημερινό ράλι, ο Nasdaq οδεύει στην χειρότερη μηνιαία επίδοση από το Μάρτιο του 2020, με πτώση 9,5%. Ο S&P 500 καταγράφει αυτό το μήνα κέρδη 5,4%, ενώ ο Dow Jones 2,2%, απομένοντας μία ακόμη συνεδρίαση για να κλείσει ο μήνας. 

Μία σειρά από εταιρικά κέρδη καθοδήγησαν το κλίμα στην αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, δίδοντας το πράσινο φως στους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές που είχαν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους τις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Η μετοχή της Meta ενισχύθηκε περίπου 18% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου κερδών, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές μπορούν να δουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια στον τεχνολογικό τομέα, που έχει πληγεί σοβαρά τον τελευταίο καιρό. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 48% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Σε άνοδο 8% και η μετοχή της Qualcomm στον απόηχο των επίσης ισχυρών κερδών της, ενώ η PayPal ενισχύθηκε περίπου 11%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έδωσε πολύ αδύναμες προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

Apple και Amazon ενισχύθηκαν επίσης περισσότερο από 4%, εν αναμονή των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της Wall Street.  

Από τους υπόλοιπους τομείς, η μετοχή της Merck ενισχύθηκε 5% καθοδηγώντας τα κέρδη μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των McDonald’s, Eli Lilly και Southwest. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Caterpillar υποχώρησε 2%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προσδοκιών, ενώ η Teladoc έκανε βουτιά άνω του 40% στον απόηχο των χειρότερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων. 

 

moneyreview.gr 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδο με στήριγμα τα εταιρικά κέρδη

Goldman Sachs: Με ή χωρίς παρέμβαση, η πτώση του γιέν θα συνεχιστεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News