Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 17:50
ΑΓΟΡΕΣ

Meta: Εκτόξευση της μετοχής μετά την αύξηση των χρηστών α’ τριμήνου

Meta: Εκτόξευση της μετοχής μετά την αύξηση των χρηστών α’ τριμήνου

Κέρδη περίπου 12,30% στα 196,4 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Meta λίγο μετά το άνοιγμα τη Wall Street, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, όπου σημειώθηκε αύξηση των χρηστών.

Ανατρέποντας την μέση εκτίμηση των αναλυτών, η Meta ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ ότι οι ημερήσιοι χρήστες ανήλθαν στο 1,96 δισ. Ο αριθμός των νέων χρηστών αυξήθηκε κατά 31 εκατομμύρια, ανακάμπτοντας από το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, όποτε η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά μείωση των χρηστών. Την ημέρα της ανακοίνωσης είχε πυροδοτηθεί πανικός στην Wall Street στέλνοντας την μετοχή της Meta σε απώλειες έως και 50%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν 1,94 δισ. χρήστες για το α’ τρίμηνο του 2022.

Επίσης, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,6% στα 27,9 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο, παρότι η εταιρεία επιβαρύνθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τόνισε η ίδια η Meta. Επίσης, η εταιρεία επεσήμανε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά τον πιθανό αντίκτυπο νέων ρυθμιστικών κανόνων στην Ευρώπη. Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 28 δισ. και 30 δισ. δολαρίων.

Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο η μετοχή της Meta ξεπέρασε και τα 207 δολάρια, εκτινασσόμενη από το επίπεδο των περίπου 175 δολαρίων και σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια διακύμανση από τον Ιούλιο του 2013.

Ωστόσο, οι δυσκολίες συνεχίζονται για την Meta. Ενδεικτικά, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η TikTok αποτελεί μεγάλο ανταγωνιστή της Meta, προσελκύοντας ιδίως νεότερο κοινό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Τα αποτελέσματα της Meta οδηγούν σε άνοδο

Ρωσία: Μπλόκο στο Facebook, Instagram ως «εξτρεμιστικές οργανώσεις»

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το απροσδόκητο μυστικό της επιτυχίας του και το λάθος που κάνουν οι φοιτητές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News