Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τα αποτελέσματα της Meta οδηγούν σε άνοδο 

Wall Street: Τα αποτελέσματα της Meta οδηγούν σε άνοδο 

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της μητρικής του Facebook, Meta, τα οποία ικανοποίησαν αναλυτές και επενδυτές. 

Οι οικονομικές επιδόσεις ήταν καλύτερες των προσδοκιών, ωστόσο το γεγονός που έχει συνεπάρει τους επενδυτές και έχουν στραφεί στη μετοχή της Meta, ήταν η αύξηση των ενεργών χρηστών κατά το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Με την προαναφερθείσα μετοχή να πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 13%, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο πλέον του 0,40%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,87%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη περί του 0,70%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς και την αγορά εργασίας, τα οποία έστειλαν διφορούμενα μηνύματα. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου το α΄ τρίμηνο επιβραδύνθηκε απότομα στο -1,4%, από 6,9% το δ΄ τρίμηνο του 2021 κι ενώ το προηγούμενο τρίμηνο έτρεξε με ρυθμό 6,9% κι ενώ είχε προηγηθεί το 2021 η καλύτερή της επίδοση από το 1984 (5,7% για το σύνολο της περυσινής χρονιάς). Οι εκτιμήσεις των αναλυτών συνέκλιναν σε επιβράδυνση μεν, ωστόσο σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1,1%. 

Από την άλλη ξεχωριστή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ανέφερε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 5.000, στις 180.000, επίπεδο σύμφωνο με τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων. 

Με την αυριανή συνεδρίαση να ολοκληρώνει τον Απρίλιο, ο S&P 500 εξαιρουμένης της σημερινής συνεδρίασης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 6,8% και βρίσκεται σε δρόμο να καταγράψει τον χειρότερό του μήνα από τον Μάρτιο του 2020, την ώρα που ο Nasdaq έχει αποδυναμωθεί σχεδόν 11%, στον χειρότερό του μήνα από τον Οκτώβριο του 2008.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News