Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης – Με το βλέμμα στις Big Tech

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης – Με το βλέμμα στις Big Tech

Από έντονη νευρικότητα χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μία ημέρα αφότου ο Nasdaq παρουσίασε την χειρότερη ημερήσια επίδοση από το 2020, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις ρευστοποιήσεις του τεχνολογικού κλάδου. 

Ο Nasdaq έκλεισε χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, κοντά στα χαμηλά του 2022, στις 12.488,93 μονάδες, αφού αρχικά είχε ενισχυθεί έως 1,7%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 61,75 μονάδες βάσης ή 0,2%, ενώ αντίστοιχα κέρδη 0,2% κατέγραψε και ο S&P 500.

Kαι οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες δεν κατάφεραν να βρουν κατεύθυνση στη σημερινή συνεδρίαση, ταλαντευόμενοι μεταξύ κερδών και απωλειών. 

«Προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο σταθερότητας. Η αγορά αναζητά κάποια ονόματα με πραγματικά ισχυρά, αξιόπιστα και σταθερά κέρδη για να μπορέσει να πάρει πάλι μπρος», αναφέρει ο Κάρι Φάιρστον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aureus Asset Management. 

H Microsoft πάντως προσέφερε κάποιο στήριγμα στον απόηχο των ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. Η μετοχή της ενισχύθηκε περισσότερο από 5% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές της. 

Κέρδη άνω του 6% και η Visa, παρουσιάζοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των blue chip, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Τα μεγάλα ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών, με το μητρικό όμιλο του Facebook, Meta, να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street, και με τις Apple και Amazon στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η μετοχή Meta υποχώρησε περισσότερο από 4%.

Στον αντίποδα, ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, υποχώρησε περίπου 4%, από τη στιγμή που ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών. Πτώση άνω του 9% παρουσίασε και η Boeing, καθώς και αυτή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας διεύρυνση ζημιών και χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα και ταμειακές ροές.

Ο δείκτης Nasdaq βρίσκεται πλέον σε bear market, απέχοντας περίπου 23% από τα πρόσφατα υψηλά του Ιανουαρίου. Ο S&P 500 απέχει περισσότερο από 13% από το ιστορικό υψηλό του. 

Από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες γύρω στο 7%, ενώ ο Nasdaq έχει απωλέσει περισσότερο από 11% της αξίας του και ο Dow υποχωρεί περίπου 3%. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News