Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 15:54
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Η εξαγορά του Twitter από τον E. Musk διέγραψε από την αξία της 126 δισ. δολάρια 

Tesla: Η εξαγορά του Twitter από τον E. Musk διέγραψε από την αξία της 126 δισ. δολάρια 

Βύθιση της τάξεως του 12,18% κατέγραψε η μετοχή της Tesla μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, μια βουτιά που είχε σαν αποτέλεσμα να της διαγράψει από τη χρηματιστηριακή της αξία 126 δισ. δολάρια. 

Η συρρίκνωση αυτή της χρηματιστηριακή της αξία την έφερε χαμηλότερα του φράγματος του 1 τρισ. δολαρίων και συγκεκριμένα στα 906 δισ. δολάρια. 

Αντίστοιχα, η αξία των μετοχών που διακρατεί ο μεγαλομέτοχος της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, μειώθηκε κατά 21 δισ. δολάρια. 

Το μαζικό sell-off στη μετοχή της Tesla, προκλήθηκε από ένα κύμα προβληματισμού το οποίο έχει να κάνει με το πώς θα χρηματοδοτήσει ο Μασκ την εξαγορά του Twitter, αντί του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. 

Ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, έχει δηλώσει ότι 12,5 δισ. δολάρια τα έχει εξασφαλίσει από δάνεια με εγγύηση τις μετοχές του στην Tesla, ενώ άλλα 13 δισ. δολάρια θα προέλθουν από κεφάλαια τα οποία θα τα εξασφαλίσει ο ίδιος.

Για τα υπόλοιπα 21 δισ. δολάρια, ο τρόπος που θα βρεθούν παραμένει μυστήριο, με κάποιους να εικάζουν ότι μπορεί να πουλήσει μερίδιο των μετοχών στην Tesla, προκειμένου να βρει τα κεφάλαια αυτά. Το ενδεχόμενο αυτό δεν φάνηκε να αρέσει ιδιαίτερα στους επενδυτές εξού και οι χθεσινές ρευστοποιήσεις. 

Αν κάποιος έχει μανία με τα νούμερα, τότε το ποσό που λείπει από τον Μασκ για συμπληρωθούν τα 44 δισ. δολάρια (21 δισ. δολάρια), ισούται με αυτό που έχασε χθες με τη βουτιά της μετοχής της Tesla. 

Για εκείνους που κάνουν συσχετισμούς και κατασκευάζουν σενάρια, το νούμερο αυτό μόνο τυχαίο δεν θα δείχνει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν για Twitter: Ο Μασκ γνωρίζει καλά τους κανόνες μας

Twitter: Αντίρροπες αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την εξαγορά του από τον E. Musk

O Elon Musk αποκτά το Twitter – Το πρώτο του μήνυμα – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News