Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 15:09
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές μετά από το τριήμερο απωλειών 

Ευρώπη: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές μετά από το τριήμερο απωλειών 

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, έχοντας προηγηθεί ένα τριήμερο πτωτικό σερί το οποίο επέφερε σημαντικές απώλειες στους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες. 

Με την Ευρώπη σε αναταραχή μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει την παροχή προμηθειών φυσικού αερίου στις Πολωνία και Βουλγαρία διότι αρνούνται να πληρώσουν με ρούβλια όπως επιτάσσει η Μόσχα, οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές προσπαθούν να αποτινάξουν μέρος των βαριών απωλειών που υπέστησαν στις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,70%, ωστόσο τα σημερινά κέρδη αν διατηρηθούν θα είναι ελάχιστα σε σχέση με τις απώλειες της τάξεως του 4,50% που σημείωσε στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. 

Ο γερμανικός DAX κινείται υψηλότερα κατά 0,30%, έχει όμως να επανέλθει από οπισθοχώρηση 5,22%. Ο FTSE στο Λονδίνο προσθέτει 0,75%, στο +0,54% ο CAC 40 στο Παρίσι, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,50%.

Ο κλάδος των πρώτων υλών και σήμερα διαπρέπει, καταγράφοντας άνοδο που προσεγγίζει το 3,70%, καθώς οι τιμές των βασικών μετάλλων κινούνται ανοδικά και στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ από μεγάλη απόσταση ακολουθεί ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας με κέρδη της τάξεως του 1,28%.  

Στο μεταξύ, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

Σήμερα ανακοίνωσε τις οικονομικές της επιδόσεις για το α΄ τρίμηνο του 2022 η Mercedes-Benz, με τα κέρδη να είναι υψηλότερα των προβλέψεων, κάτι που ευνοεί τη μετοχής η οποία καταγράφει άνοδο περί του 3,70%. 

Ενώ τα κέρδη για τους τρεις πρώτους μήνες ήταν επίσης καλύτερα του αναμενομένου, οι προειδοποιήσεις της Deutsche Bank ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει αντίκτυπο στα συνολικά της έσοδα για τη φετινή χρονιά, έχει επιφέρει απώλειες της τάξεως του 4,80% στη μετοχή της. 

Πριν από τη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο, το οποίο διολίσθησε σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Gazprom: Κόπηκε το φυσικό αέριο προς Βουλγαρία, Πολωνία

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό το καταναλωτικό κλίμα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News