Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 19:12
ΑΓΟΡΕΣ

Εξαγορά Twitter: Βαρίδι για την μετοχή της Tesla – Απώλειες 10%

Εξαγορά Twitter: Βαρίδι για την μετοχή της Tesla – Απώλειες 10%

Κατά τουλάχιστον 10% υποχωρεί η μετοχή της Tesla επιβαρύνοντας τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, μετά το πράσινο φως για την εξαγορά της Twitter από τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ.

Με το μαζικό sell off οι επενδυτές δείχνουν έμπρακτα για άλλη μία φορά τις ανησυχίες τους σχετικά με την επικείμενη εξαγορά, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος. Η μετοχή της Tesla σημείωσε σημαντικές απώλειες και την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόκτηση μεριδίου 9,2% του Μασκ στην Twitter

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ εξασφάλισε 25,5 δισ. δολάρια σε χρέος για την εξαγορά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου ύψους 12,5 δισ. δολαρίων εναντι των μετοχών του στην Tesla. Επίσης παρέχει και περίπου 221 δισ. δολάρια από ίδια κεφάλαια.

Παρότι πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, η περιουσία του Μασκ έχει συνδεθεί με το μετοχικό του μερίδιο στην Tesla, που σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να δανειστεί έναντι των περιουσιακών του στοιχείων στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν και για τυχόν αποδιοργάνωση του CEO από τα καθήκοντά του στην Tesla. Ο Μασκ φαίνεται διατεθειμένος να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στις καθημερινές δραστηριότητες της Twitter, που σημαίνει ότι θα του στερήσει χρόνο και προσοχή από την Telsa. Εφόσον δηλαδή ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι επικεφαλής των Tesla, της Twitter και της SpaceX. Παράλληλα, ο δισεκατομμυριούχος διαχειρίζεται και δύο μικρότερες οντότητες, την the Boring Company και την Νeuralink.

Σημειώνεται πως απώλειες σημειώνει γενικά ο Nasdaq, με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon, Google και Meta να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 2%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Υψηλές πτήσεις για το Dogecoin – Ώθηση από την εξαγορά της Twitter

Ντόρσι: Ο Μασκ είναι η μοναδική επιλογή που εμπιστεύομαι για το Twitter – Τι ποσό θα πάρει από το deal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News