Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 16:46
ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Έρχεται «άγρια» διόρθωση για τις μετοχές 

Morgan Stanley: Έρχεται «άγρια» διόρθωση για τις μετοχές 

Στις χρηματιστηριακές αγορές ήδη επικρατεί ένα κλίμα αναστάτωσης, ωστόσο όπως προειδοποιεί η Morgan Stanley πιθανόν να έρθουν ακόμη χειρότερες ημέρες. 

Σε σημείωμα προς τους πελάτες, οι αναλυτές της επενδυτικής αμερικανικής τράπεζας επισημαίνουν ότι επί του παρόντος έχουν μείνει ελάχιστα καταφύγια στα οποία μπορούν να καταφύγουν οι επενδυτές και ακόμη και οι λεγόμενες αμυντικές μετοχές παρουσιάζουν σημάδια αστάθειας. 

«Η αγορά έχει κατασθεί τόσο επιλέξιμη και έτσι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα έρθει ο επόμενος κύκλος», αναφέρουν οι αναλυτές. «Βάσει της εμπειρίας μας όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως σημαίνει ότι οι δείκτες ετοιμάζονται να καταγράψουν απότομη πτώση, με όλες σχεδόν τις μετοχές να εναρμονίζονται».

Η Morgan Stanley όμως προειδοποιεί ότι αυτή η πτώση μπορεί να φέρει τον S&P 500 σε bear market, δηλαδή μια υποχώρηση ίση ή μεγαλύτερη από 20% σε σχέση με το υψηλό των τελευταίων 12 μηνών. Οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις μπορεί να υποδηλώνουν ότι για τις αγορές μπορεί να ανοίγει ένας ευρύτερος κύκλος sell-off. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν εν μέσω έντονων πιέσεων από τις ανησυχίες για την επιθετική νομισματική πολιτική που πρέπει να υιοθετήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, προκειμένου να ανακόψει την ορμητική ανοδική πορεία του πληθωρισμού. 

Από την αρχή του έτους ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 12% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ βρίσκεται σε bear market ανελλιπώς από τον Μάρτιο του 2020.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News