Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 15:25
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Άκαρπες» οι προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος  

Χρηματιστήριο: «Άκαρπες» οι προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος  

Προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο όσες φορές κατάφερε να υπερβεί του μηδενός ήταν στιγμιαίες και δεν μπόρεσε να διατηρηθεί εκεί.

Περί τις 15:20, ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,23% και έχει υποχωρήσει στις 947,52 μονάδες. Το υψηλό ημέρας έχει καταγραφεί στις 951,02 μονάδες, με το χαμηλό στις 937,49 μονάδες. 

Ο τζίρος βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα διαμορφούμενος στα 75 εκατ. με τον όγκο συναλλαγών στα 20,3 εκατ. ευρώ. 

Η πτωτική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά τις αργίες για το Πάσχα, έρχεται κι αφού το μομέντουμ για την ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα θετικό, μετά την αναβάθμιση από τον οίκο S&P 500.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να μην χάσει χρόνο, προχωράει στην έκδοση 7ετούς ομολόγου και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα  έχει δώσει εντολή σε BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe και JP Morgan για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής από τους επενδυτές, καθώς μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων ο Γενικός Δείκτης περνούσε οριακά άνω του μηδενός.

Αν έχει έρθει η στιγμή της κατοχύρωσης των κερδών από την πλευρά των επενδυτών είναι κάτι που θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς η σημερινή διόρθωση ήταν κάπως αναμενόμενη.

Αυτό που επαναλαμβάνεται γι άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα, είναι η Λεωφόρος Αθηνών να κινείται αντίθετα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία μετά από ένα διήμερο βαριών απωλειών σήμερα έχουν επιδοθεί σε προσπάθεια ανάκαμψης. 

Η εικόνα των μετοχών 

Με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στα κόκκινα, τόσο ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης όσο και των τραπεζών σημειώνουν απώλειες 0,54% και 1,18% αντίστοιχα, ενώ ο Mid Cap υποχωρεί κατά 0,37%. 

Η μετοχή που έχει συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι της Εθνικής Τράπεζας (-0,69%), καθώς ο τζίρος έχει φθάσει στα 23,3 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί σχεδόν 6 εκατ. μετοχές. 

Από τις μετοχές του FTSE Large Cap, των Jumbo (1,78%) και Τέρνα Ενεργειακή (1,46%) ξεχωρίζουν, ενώ ανοδικά κινούνται Motor Oil (1,43%), ΔΕΗ (1,10%), ΕΛΠΕ (0,81%), Mytilineos (0,33%), ΟΤΕ (0,39%) και Aegean (0,18%).

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Alpha Bank (-2,12%), Lamda (-1,90%), Coca Cola (-1,84%), Eurobank (-1,64%), ΕΥΔΑΠ (-1,63%) και ΟΠΑΠ (-1,24%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΗΧ: Βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο

DZ Bank: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα – Τι λέει για τα ομόλογα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News