Business & Finance Δευτέρα 25/04/2022, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τη νίκη Μακρόν 

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τη νίκη Μακρόν 

Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, καθώς το κύμα πωλήσεων που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές συνεχίζει και τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 1,3% με όλους τους τομείς να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος πέρα απ’ αυτόν της ενέργειας. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,97% στις 7.372 μονάδες και ο γερμανικός DAX κατά 1,44% στις 13.975 μονάδες.

Διευρυμένες είναι οι απώλειες και για τον CAC 40 στο Παρίσι που υποχωρεί κατά 2,17%, στις 6.441 μονάδες, παρά την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρί Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν την σκυτάλη από τα ασιατικά χρηματιστήρια που σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων συνεχίζουν να θέτουν τον τόνο στις αγορές. Νέες ανησυχίες προκαλούν τα κρούσματα στην Κίνα, ενώ οι εκλογές στη Γαλλία είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο υποχώρησε κατά 1,76%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,33%. Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 1,45% και ο kosdaq κατά 2,09%. Τα Χρηματιστήρια σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία παραμένουν είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Υψηλότερες απώλειες κατέγραψαν οι κινεζικοί δείκτες, λόγω και των προβληματισμών που δημιουργούν τα νέα κρούσματα COVID-19. O δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 3,25%, ο Shenzhen υποχώρησε κατά 3,26% και ο Shangai Composite κατά 2,66%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Απώλειες στα Ασιατικά Χρηματιστήρια τη Δευτέρα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News