Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 19:26
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με το βλέμμα στα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με το βλέμμα στα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να «χώνεψαν» τον πρώτο γύρο των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, ενώ παράλληλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,4%. Σημαντική ώθηση έδωσε ο κλάδος της μεταποίησης, ο οποίος σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,9%. Ωστόσο, οι περισσότεροι κλάδοι επίσης σημείωσαν άνοδο σήμερα.

Την μεγαλύτερη μεταβολή σημείωσε η μετοχή της Metso Outotec, φινλανδική εταιρεία υπηρεσιών εξόρυξης, η οποία αφότου ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο σκαρφάλωσε περισσότερο από 11%. Από την αντίθετη πλευρά της ζυγαριάς βρέθηκε η μετοχή της σουηδικής επενδυτικής Kinnevik, η οποία είδε συρρίκνωση 6% των καθαρών στοιχείων του ενεργητικού της το α’ τρίμηνο και η μετοχή της υποχώρησε κατά περίπου 10%.

Μεγάλα κέρδη σημείωσε και ο κλάδος της τεχνολογίας, με την μετοχή της ASML να σκαρφαλώνει κατά 5,3% έπειτα από την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου επιβαρύνθηκε από τις εταιρείες εξόρυξης, αντισταθμίζοντας τα κέρδη των ενεργειακών μετοχών, αλλά και την οριακή άνοδο των αεροπορικών. Έχοντας ανακτήσει δυναμική σε σχέση με νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,02%.

Μεγάλη άνοδο σημείωσε ο CAC του Παρισιού, που έκλεισε με κέρδη 1,36%. O δείκτης εκτινάχθηκε σε υψηλά διμήνου, καθώς η τελευταία δημοσκόπηση πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή δίνουν τον προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο FTSE Mib του Μιλάνου έκλεισε με απώλειες 0,29% και ο IBEX της Μαδρίτης με κέρδη 0,51%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News