Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 16:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ισχυρά κέρδη τα χρηματιστήρια σε Παρίσι, Φρανκφούρτη

Ευρώπη: Ισχυρά κέρδη τα χρηματιστήρια σε Παρίσι, Φρανκφούρτη

Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022 την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει μια αλληλουχία υποβαθμίσεων των εκτιμήσεων αναφορικά με την παγκόσμια και τις εθνικές οικονομίες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,70%, βρίσκοντας τη σημερινή στήριξη από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ταξιδίων και αναψυχής.

Ράλι της τάξεως του 1,87% πραγματοποιεί ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ κατά 1,48% ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Από την άλλη εντελώς υποτονικά κινούνται οι FTSE 100 και FTSE MIB σε Λονδίνο και Μιλάνο κινούμενοι υψηλότερα του μηδενός περί του 0,30% και οι δύο. 

Οι κλάδοι του STOXX 600 δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς αυτός των πρώτων υλών δέχεται πιέσεις υποχωρώντας κατά 1,87%, καθώς στην αγορά των βασικών μετάλλων επίσης η εικόνα είναι ανομοιόμορφη. Ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφελείας κινούνται διαγράφουν περί του 0,60%, ενώ οριακά υπό του μηδενός βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας. 

Για τον κλάδο των πρώτων υλών η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Anglo American είναι ο βασικός λόγος για τη σημερινή του πτώση, καθώς ανέφερε 10% μείωση της παραγωγής της ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2022. 

Στην Ευρώπη πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων το ενδιαφέρον έχει στραφεί και στον επερχόμενο δεύτερο κύκλο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Στη Γαλλία σήμερα η κοινή γνώμη φαίνεται να κλίνει προς την πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν, μετά το τηλεοπτικό debate με την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, στο οποίο ο νυν πρόεδρος κέρδισε τις εντυπώσεις. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News