Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 14:59
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας διατηρώντας την ανοδική ορμή

Χρηματιστήριο: Οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας διατηρώντας την ανοδική ορμή

Με την ανοδική ορμή η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της από την έναρξη της εβδομάδας κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια εβδομάδα που περιλαμβάνει μόλις τρεις συνεδριάσεις. Τη Δευτέρα το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό ακολουθώντας την αργία των ευρωπαϊκών αγορών για το Πάσχα των Καθολικών, ενώ αύριο δεν θα λειτουργήσει εξαιτίας της αργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή. 

Με το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές να είναι θετικό από χθες, στη Λεωφόρο Αθηνών ήδη από την περασμένη Τρίτη οι επενδυτές έχουν επιστρέψει με διάθεση να τοποθετηθούν στις ελληνικές μετοχές. 

Μπορεί να απουσιάζουν οι μεγάλες εξάρσεις και οι τζίροι να εμφανίζονται υποτονικοί το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει κέρδη στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις και επίσης έχει τροχοδρομήσει για να ολοκληρώσει την έκτη από τις τελευταίες επτά εβδομάδες με θετικό πρόσημο.

Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τον εαυτό του για τα δεδομένα Μεγάλης Εβδομάδας -περίοδος που είθισται να απουσιάζουν οι μεγάλοι τζίροι-, καθώς το «κοντέρ» έγραψε: 100 εκατ. ευρώ τη Μεγάλη Τρίτη, 185 εκατ. ευρώ τη Μεγάλη Τετάρτη. 

Η εικόνα στο ταμπλό

Περί τις 15:00 ώρα Ελλάδος, μπορεί ο Γενικός Δείκτης να κινείται ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με νωρίτερα, εντούτοις η άνοδος 0,95% τον διατηρεί στα προ πολέμου επίπεδα στις 949,69 μονάδες, σε απόσταση αναπνοής από τις 949,22 μονάδες, τιμή κλεισίματος στις 23 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία. Το υψηλό ημέρας έχει σημειωθεί στις 951,95 μονάδες και το χαμηλό στις 942,74 μονάδες στο άνοιγμα της συνεδρίασης. 

Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 75 εκατ. ευρώ και είναι πολύ πιθανό και σήμερα να κλείσει σε τριψήφιο νούμερο, ενώ όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 28 εκατ. τεμάχια. 

Χαμήλωσε σε σχέση με νωρίτερα ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης και παρουσιάζει κέρδη περί του 1,18%, παραμένει σε υποτονική διάθεση ο Mid Cap με άνοδο της τάξεως του 0,33%. Ταχύτητα ανέκοψε και ο τραπεζικός δείκτης, κινούμενος υψηλότερα κατά 2,89%.

Οι τραπεζικές μετοχές διατηρούν το προβάδισμα μεταξύ αυτών του FTSE Large Cap, με Alpha και Εθνική στο +3,20%, Πειραιώς στο +2,28% και Eurobank στο +2,08%. Στην τετράδα των τραπεζών έχει εισχωρήσει η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων με άνοδο 2,13%. 

Σταθερά η μετοχή των ΕΛΠΕ αυτή που δέχεται τις εντονότερες πιέσεις σήμερα υποχωρώντας κατά 3,25%, αισθητά πιο πίσω Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Ελλάκτωρ με πτώση 1,32%, 1,20% και 1,10%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Ευκαιρία αγορών πριν από το τρίμηνο βλέπει η Euroxx

Νέα εποχή για τη Grivalia Hospitality – Περνά στον πλήρη έλεγχο της Fairfax

Space Hellas: Στοχεύει σε νέα υψηλά πωλήσεων μετά τον τζίρο-ρεκόρ του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News