Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Eπιστροφή σε άνοδο με άλμα 2,15% για το Nasdaq – Θα έχει διάρκεια;

Wall Street: Eπιστροφή σε άνοδο με άλμα 2,15% για το Nasdaq – Θα έχει διάρκεια;

Σε εντυπωσιακή άνοδο γύρισε σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για μία από τις πιο δραστήριες εβδομάδες από πλευράς ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 500 μονάδες ή 1,45%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν κέρδη 1,61% και 2,15% αντίστοιχα. 

Ο δείκτης S&P 500 είχε υποχωρήσει τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, όμως οι επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν τώρα στο πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό. Ενδεικτικό, το γεγονός ότι ο δείκτης των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ενισχύθηκε 2,1%. 

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν από τους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της νέας εκτίναξης των ομολογιακών αποδόσεων στα ύψη αλλά και των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου από περιφερειακές και μεσαίου μεγέθους αμερικανικές τράπεζες. 

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μεγάλες τεχνολογικές, καθώς και εταιρείες από τον χώρο των μίντια. Η μετοχή της Disney ενισχύθηκε 3,8%, ενώ της Netflix 3,7%. Περισσότερο από 1% ενισχύθηκαν και οι μετοχές των Microsoft και Alphabet. 

Oι μετοχές κατέγραψαν άνοδο παρά την αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων, που ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τη σημερινή άνοδο της Wall Street, χαρακτηρίζοντάς την περισσότερο ως διόρθωση προσωρινή, σύμφωνα με τον Αντριου Σμιθ, στρατηγικό επενδυτή της Delos Capital Advisors. 

Στο θετικό κλίμα της αγοράς βοήθησαν και τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα, από τη μία τα κέρδη ανά μετοχή ήταν καλύτερα των προσδοκιών, ενώ από την άλλη τα έσοδα χαμηλότερα των προβλέψεων. Ωστόσο, η μετοχή της ενισχύθηκε 3%, δίδοντας ώθηση στο Dow Jones. 

Σε άνοδο 4% και η μετοχή της Hasbro, παρότι η εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε κατώτερα του αναμενομένου κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Σημάδι ανακούφισης προσέφερε και η πτώση των τιμών πετρελαίου κατά 5%, καθώς αποσυμφορεί έστω και προσωρινά τις πιέσεις στον πληθωρισμό. 

Υψηλές επιδόσεις παρουσίασε και ο κλάδος ταξιδίων, μετά την άρση της χρήσης της μάσκας σε αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Η μετοχή της American Airlines ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, ενώ της United περίπου 4%.  

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για τη ζήτηση προκάλεσαν βουτιά 5%

Χρυσός: Σε πτώση άνω του 1% στη «σκιά» του ισχυρού δολαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News