Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 22:16
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Σε πτώση άνω του 1% στη «σκιά» του ισχυρού δολαρίου

Χρυσός: Σε πτώση άνω του 1% στη «σκιά» του ισχυρού δολαρίου

Πτώση μεγαλύτερη από 1% παρουσίασε η τιμή του χρυσού στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το ισχυρότερο δολάριο και οι αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συγκράτησαν την ροή κεφαλαίου προς το πολύτιμο μέταλλο. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο υποχώρησε 1,4% στα 1.951 δολάρια η ουγκιά, καθώς ο δείκτης δολαρίου εκτινάχθηκε σε υψηλό διετίας, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό για τους διεθνείς αγοραστές. 

Ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Σεν Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, επανέλαβε το σενάριο για αύξηση των επιτοκίων στο 3,5% έως το τέλος του έτους με σκοπό την τιθάσσευση του πληθωρισμού. «Τα επιθετικά σχόλια από αξιωματούχους της Fed ωθούν σε άνοδο τις ομολογιακές αποδόσεις, ασκώντας με τη σειρά τους πιέσεις στον χρυσό», αναφέρει ο αναλυτής της UBS, Tζιοβάνι Σταβνόβο.

Ωστόσο, ο ίδιος αναλυτής αναφέρει ότι ο υψηλός πληθωρισμός και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αναμένετεαι να στηρίξουν τις εισροές κεφαλαίου σε προϊόντα χρυσού, διατηρώντας το πολύτιμο μέταλλο στα σημερινά επίπεδα και τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο Φίλιπ Στρέιμπλ, στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futues, έχει αντίθετη άποψη και θεωρεί ότι θα υπάρξει κάποια υπαναχώρηση κοντά στα 1.920 δολάρια, σημειώνοντας ότι δέχεται πιέσεις από τη συνεχιζόμενη άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου υποχώρησε 2,4% στα 25,21 δολάρια η ουγκιά και η πλατίνα διαμορφώθηκε στα 987 δολάρια με πτώση 2,3%. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 2,1% στα 2.388 δολάρια.  
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News