Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναστροφή πορείας και έναρξη με άνοδο 

Wall Street: Αναστροφή πορείας και έναρξη με άνοδο 

Προς αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με χθες κινείται σήμερα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς της δείκτες να κινούνται ανοδικά κι ενώ στις διεθνείς αγορές επικρατεί ένα γενικευμένο απαισιόδοξο κλίμα.

Στην Ευρώπη τα σημάδια κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να πολιορκούν την περιοχή του Ντόμπας έχει σημάνει συναγερμό στους επενδυτικούς κύκλους, την ίδια ώρα που η νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα έχει σπείρει ένα κύμα πανικού στις ασιατικές αγορές.

Στις ΗΠΑ αντιθέτως, οι επενδυτές σήμερα αφήνουν στο περιθώριο τις διεθνείς εξελίξεις όπως και τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, με τις οποίες επανέλαβε την άποψή του για αύξηση των επιτοκίων στο 3,5% έως το τέλος του 2022. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει η Fed σε κάθε μία από τις εναπομείνασες συνεδριάσεις για την τρέχουσα χρονιά να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, μια σύσφιξη νομισματικής πολιτικής που δεν έχει υιοθετηθεί ποτέ  στο παρελθόν από καμιά κεντρική τράπεζα. 

Μετά το πρώτο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο περί του 0,85%, ο S&P 500 έχει αγγίξει το +0,80%, με τον Nasdaq παρουσιάζει κέρδη πλησίον του 0,80%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει στραφεί στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το α΄ τρίμηνο του 2022, καθώς πλέον έχουν ανεβάσει ρυθμούς οι ανακοινώσεις. 

Έως σήμερα, μόλις 38 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές τους επιδόσεις, με το 78,9% εξ αυτών να είναι καλύτερες των προβλέψεων των αναλυτών. Ως είθισται ένα ποσοστό της τάξεως του 66% συνήθως συνιστά ότι οι εν λόγω εισηγμένες είχαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News