Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες στην εβδομάδα υπό την πίεση του πληθωρισμού

Wall Street: Απώλειες στην εβδομάδα υπό την πίεση του πληθωρισμού

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street ο S&P 500, με τους επενδυτές να «βομβαρδίζονται» με αντικρουόμενα αποτελέσματα από τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες και τον αυξανόμενο πληθωρισμό. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,21%, ενώ ο Nasdaq απώλεσε 2,14% της αξίας του. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 113 μονάδων ή 0,33%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 2,39% εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό, καθώς τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ την Τρίτη έδειξαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1981. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραψε απώλειες 3,93%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε μικρότερη πτώση της τάξης του 0,33%. Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή αύριο λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών. 

Ο πληθωρισμός παρέμεινε στο ραντάρ των επενδυτών καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δίδοντας κατεύθυνση στην αγορά μετοχών και ομολόγων. Στη σημερινή συνεδρίαση, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε σε υψηλό τριών ετών, φθάνοντας ξανά έως το 2,8%. 

Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων οδήγησε σε πτώση τον κλάδο τεχνολογίας με τη μετοχή της Microsoft να υποχωρεί 2,2%, της Apple 2,6% και της Google 2%. Σε πτώση και ο κλάδος επεξεργαστών, με τη μετοχή της Nvidia να υποχωρεί 3,5% και της Advanced Micro Devices περίπου 4%. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μετοχή του Twitter, η οποία όμως υποχώρησε περίπου 2%, παρότι αντέδρασε αρχικά στην είδηση ότι ο Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Tesla βούλιαξε περισσότερο από 3%. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των αμερικανικών τραπεζών προκειμένου να διαπιστώσουν πως αντεπεξέρχονται στον υψηλό πληθωρισμό και στις προειδοποιήσεις για ύφεση. 

Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε 0,5%, παρότι αρχικά ενισχύθηκε στην είδηση ότι τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Σε άνοδο 1% και η μετοχή της Morgan Stanley στην ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου κερδών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η μετοχή της Citigroup καθώς και αυτή η τράπεζα κατάφερε να παρουσιάσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Wells Fargo η οποία υποχώρησε περισσότερο από 5%, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου που ήταν χειρότερα των προβλέψεων των αναλυτών και προειδοποίησε ότι οι πιστωτικές της ζημίες πιθανόν να αυξηθούν.  

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News