Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 22:50
ΑΓΟΡΕΣ

Το πρώτο Tweet του Τζακ Ντόρσεϊ σε NFT: Από εκατομμύρια σε λίγες χιλιάδες δολάρια

Το πρώτο Tweet του Τζακ Ντόρσεϊ σε NFT: Από εκατομμύρια σε λίγες χιλιάδες δολάρια

Το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ, το οποίο πωλήθηκε ως NFT ή μη ανταλλάξιμο διακριτικό, πέρυσι σε μία τιμή άνω των 2,9 εκατ.δολαρίων, αξίζει τώρα μόλις κάποια χιλιάδες δολάρια.

Τον Μάρτιο του 2021, ο Τζακ Ντόρσεϊ, τότε διευθύνων σύμβουλος του Twitter, δημοπράτησε το πρώτο του tweet ως NFT στην πλατφόρμα «Valuables» που διευθύνεται από το Cent, ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων που υποστηρίζεται από την τεχνολογία blockchain.

Το tweet ηλικίας 15 ετών – «just setting up my twttr» – αγοράστηκε από τον επιχειρηματία κρυπτογράφησης Sina Estavi αντί 1.630,58 ether, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι κυμαινόταν στα 2,9 εκατ. δολάρια εκείνη την εποχή.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Estavi ανακοίνωσε στο Twitter ότι πουλά το NFT στο OpenSea, μια πλατφόρμα συναλλαγών NFT και σχεδιάζει να δωρίσει το 50% των εσόδων του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ωστόσο, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε αυτή η ιστορία, η υψηλότερη προσφορά για το tweet ήταν αξίας 9.968 δολαρίων, που σημαίνει μια πτώση αξίας 2.905.867 δολαρίων.

Ο Estavi, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας blockchain Bridge Oracle, δήλωσε την Πέμπτη ότι «ενδέχεται να μην πουλήσει ποτέ» το tweet εκτός και αν λάβει «υψηλή προσφορά» απροσδιόριστου ποσού, σύμφωνα με το BBC.

Η έλλειψη υψηλών προσφορών για ένα τέτοιου είδους NFT υψηλού προφίλ υποδηλώνει ότι υπάρχουν κάποια όρια στην αγορά NFT, η οποία «είδε» την αξία της να εκτινάσσεται στα ύψη τα τελευταία δύο χρόνια. Οι συναλλαγές σε NFT ανήλθαν συνολικά σε 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 21.000% από το 2020, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας δεδομένων NFT Nonfungible.com.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

NFT με την ουκρανική σημαία έπιασε 6,7 εκατ. δολάρια

Ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια η αγορά NFT το 2021

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για το πρώτο tweet της ιστορίας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS