Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 20:33
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla- Αντίδραση των επενδυτών στην πρόταση εξαγοράς του Twitter

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla- Αντίδραση των επενδυτών στην πρόταση εξαγοράς του Twitter

Αρνητικά αντέδρασαν οι επενδυτές της Tesla στην πρόταση του Έλον Μασκ να εξαγοράσει την Twitter. Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρεί κατά 3,5% και συνολικά από τις 4 Απριλίου, όταν ο Μασκ ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 9,13% στην εταιρεία, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 14%.

Αναλυτές της Wells Fargo δήλωσαν σε σχετικό σημείωμα ότι η περίπτωση της Twitter ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα για τον Μασκ: «Εάν η συμφωνία επιτύχει, υπάρχουν δύο ανησυχίες για τους επενδυτές της Tesla. Πρώτον, η Tesla αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αρχικά στάδια επιτάχυνσης της παραγωγής δύο εργοστασίων, στο Όσιν και το Βερολίνο, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διπλασιάσουν την παγκόσμια παραγωγή. Η διαχείριση της Twitter ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση για έναν CEO που έχει πολλά στο κεφάλι του. Δεύτερον, οι όροι χρηματοδότησης της εξαγοράς είναι ασαφείς. Τα περισσότερα ρευστοποιημένα περιουσακά στοιχεία του Έλον θα είναι οι μετοχές της Tesla αξίας 170 δισ. δολάρια».

«Συνεπώς, θα είναι ριψοκίνδυνο εάν αποφασίσει να πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, που θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην μετοχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ υπέβαλε πρόταση για εξαγορά της Twitter έναντι 54,2 δολαρίων ανά μετοχή ή 41,39 δισ. δολαρίων για ολόκληρη την εταιρεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά του Twitter

Μερίδιο 9,2% στην Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News