Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με «δειλά» βήματα οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Με «δειλά» βήματα οδεύει στο κλείσιμο της εβδομάδας

Με κατεβασμένη ταχύτητα κινείται στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως έπραξε και στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Μπορεί στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις να κατέγραψε υποτονικά κέρδη -σε αντίθεση με τη Δευτέρα που σημείωσε άνοδο 1,24%-, ωστόσο αυτά τα μικρά ανοδικά βήματα έχουν φέρει τον Γενικό Δείκτη προ των 930 μονάδων, από τις 917 μονάδες του κλεισίματος της εναρκτήριας εβδομάδας για την τρέχουσα εβδομάδα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει επιδείξει αντοχές κόντρα στο κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων των ελληνικών εισηγμένων. Αν καταφέρει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ και σήμερα, τότε θα ολοκληρώσει την εβδομάδα κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα κι ενώ έχει χαράξει ανοδική πορεία στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα είναι κλειστή αύριο, ακολουθώντας την αργία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία δεν θα λειτουργήσουν καθότι είναι Μεγάλη Παρασκευή για το Πάσχα των Καθολικών.  

Επί του παρόντος η Λεωφόρος Αθηνών βρίσκει στηρίγματα από τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία να σημειωθεί αφορούν τις οικονομικές επιδόσεις των ελληνικών εισηγμένων για την περυσινή χρονιά, οι οποίες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων είναι ισχυρές. Οι ανακοινώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνουν το α΄ τρίμηνο του 2022 στο οποίο ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όταν θα έρθει η ώρα αυτών των ανακοινώσεων η εικόνα ενδεχομένως να είναι διαφορετική και η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών επίσης. 

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο ΓΔ καταγράφει κέρδη περί του 0,18%, στις 925,87 μονάδες οριακά υψηλότερα από τις 924 μονάδες του χθεσινού κλεισίματος. Ωστόσο έχει προλάβει να κάνει ένα πέρασμα από τις 928,12 μονάδες, απέχοντας ελάχιστα από τη ζώνη αντίστασης των 930 μονάδων. Ο τζίρος προσεγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί 2,6 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο περί του 0,30%, ελάχιστα υπό του μηδενός βρίσκεται ο Mid Cap, κέρδη της τάξεως του 0,70% παρουσιάζει ο τραπεζικός δείκτης. 

Η εικόνα των μετοχών

Απουσία μεγάλων εξάρσεων κινούνται οι μετοχές του FTSE Large Cap. Στα δύο άκρα του ταμπλό η μετοχή της Βιοχάλκο και της Coca Cola στο +2,74% και στο -1,09% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται στο +1,18%, στο +1,05% της ΔΕΗ και στο +1% της Jumbo. 

Μετά το χθεσινό ράλι, η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 0,55%, ενώ αυτή της Τέρνα Ενεργειακή επίσης παρουσιάζει οριακές απώλειες, μετά την ανακοίνωση των ισχυρών της αποτελεσμάτων για το 2021.  

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέρνα Ενεργεική: Μονόδρομος η απεξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια

Πλαστικά Θράκης: Αισθητή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News