Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρό ράλι από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Ισχυρό ράλι από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε σε θετικό τόνο με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 344,23 μονάδες ή 1,01%, αυξάνοντας τα κέρδη του την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,12%, ενώ ο Nasdaq επιδόθηκε σε ράλι 2,03%. Με την κίνηση αυτή, S&P 500 και Nasdaq έβαλαν τέλος στην καθοδική πορεία των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν να είναι πολλά υποσχόμενα για τους επενδυτές, οι οποίοι παρακολουθούν προσεκτικά κατά ποσο οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να διαχειριστούν τις πληθωριστικές πιέσεις. BlackRock, Fastenal και Delta Air Lines κινήθηκαν όλες ανοδικά, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Η Delta βρήκε στήριγμα στην πρόβλεψη της εταιρείας ότι θα επιστρέψει σε κερδοφορία στο δεύτερο τρίμηνο. 

«Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό από μία τυπική περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Οι προβλέψεις για τις επιδόσεις των επόμενων μηνών μετρούν περισσότερο για τους επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών γίνονται όλο και πιο επιθετικές», σημειώνει ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments. 

Σε άνοδο επιδόθηκαν και άλλες μετοχές από τον ταξιδιωτικό κλάδο, χάρη στις καλύτερες προβλέψεις της Delta, που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν φέτος παρά τα πιο ακριβά εισιτήρια. Η μετοχή της American Airlines ενισχύθηκε περισσότερο από 10%, της Southwest Airlines ενισχύθηκε 7,5%, του γραφείου ταξιδίων Expedia 4,9% και της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιέρας Carnival Corporation περίπου 5,4%. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriot σημείωσε άνοδο 7,5%. 

Σε άνοδο επέστρεψαν και οι μετοχές τσιπ με τη Nvidia να ενισχύεται 3,3%, την Qualcomm 3,2% και την Advance Micro Devices 2,8%. 

Ωστόσο, το κλίμα δεν ήταν τόσο θετικό στις τράπεζες, με τη μετοχή της JPMorgan Chase να υποχωρεί 3,2% αφότου ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε πλήγμα της τάξης των 524 εκατ.δολαρίων εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας της αγοράς στον απόηχο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η τράπεζα ανακοίνωσε μείωση των κερδών 42% στο πρώτο τρίμηνο. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε ότι η τράπεζα δημιουργεί πιστωτικά αποθέματα εξαιτίας του κινδύνου επιβράδυνσης της οικονομίας. 

Γενικά, οι αναλυτές έχουν κατεβάσει τον πήχη όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την εταιρική κερδοφορία του πρώτου τριμήνου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας. Τα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 επιχειρήσεων προβλέπεται να αυξηθούν μόλις 4,5% στο πρώτο τρίμηνο, με τον χαμηλότερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την FactSet. 

Σε πτώση 2,9% και η μετοχή της PayPal, μετά την ανακοίνωση της Walmart, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διόρισε το στέλεχος PayPal, Τζον Ρέινι, στη θέση του οικονομικού διευθυντή της. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δημιουργούν ελπίδες ότι ίσως οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή έχουν φθάσει στο απόγειό τους. Οι τιμές παραγωγού, που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 11,2% το Μάρτιο σε ετήσια βάση. 

Αμέσως μετά τα στοιχεία, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,68%, χαμηλότερα από το 2,82% που άγγιξε την Τρίτη. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Μείωση 42% των καθαρών κερδών το α΄ τρίμηνο – Μειωμένα και τα έσοδα

Ομόλογα: Στο 0,82% η απόδοση στην ελληνική 10ετία – Συνεχίστηκε η μεταβλητότητα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News