Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 16:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Αδυναμία να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: Αδυναμία να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια 

Σε πτώση παραμένουν και σήμερα Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δείχνοντας αδυναμία να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που τα έχει περιβάλει από την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας. Οι ευρωπαϊκές μετοχές με μόνο μία συνεδρίαση να απομένει για να ολοκληρωθεί η εβδομάδα, από τη στιγμή που η ερχόμενη Παρασκευή είναι αργία για το Πάσχα των Καθολικών, οδεύουν για κλείσιμο με εβδομαδιαίες απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,29%, έχοντας τους περισσότερους εκ των κυριοτέρων του κλάδων σε αρνητικό έδαφος. 

Έντονες πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινούμενο χαμηλότερα κατά 1%, καθώς η συζήτηση για ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας έχει ανάψει, με τις εκτιμήσεις να προειδοποιούν για βαρύ πλήγμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Το χρηματιστήριο του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,74%, του Μιλάνου κατά 0,45%, ενώ αυτό του Λονδίνου χάνει μόλις 0,10% παρά τη δημοσιοποίηση των σημερινών στοιχείων για τον πληθωρισμό στη Βρετανία τον Μάρτιο, ο οποίος σκαρφάλωσε σε υψηλό 30 ετών στο 7%.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μία ημέρα αφότου τα αντίστοιχα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή τον περασμένο μήνα, εκτινάχθηκαν σε υψηλό 40 ετών στο 8,5%. 

Ο αχαλίνωτος πληθωρισμός αποτελεί τον Νο1 προβληματισμό των επενδυτών, των αναλυτών και των κεντρικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι ανακοινώσεις μετά το πέρας αυτής, αναφορικά με το τι προτίθενται να κάνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής,

Ενώ ευρέως δεν αναμένεται κάποια σημαντική απόφαση αύριο, οι επενδυτές και οι αγορές αναμένουν κάποια ένδειξη αναφορικά με το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια στην προσπάθεια να ανακοπεί ο διαρκώς επιταχυνόμενος πληθωρισμός. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News