Business & Finance Τρίτη 12/04/2022, 16:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Παραμένουν σε πτώση τα χρηματιστήρια με βαρίδια τις τράπεζες 

Ευρώπη: Παραμένουν σε πτώση τα χρηματιστήρια με βαρίδια τις τράπεζες 

Πτωτικά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των τραπεζών να αναδεικνύονται αρνητικοί πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης, μετά τις αναφορές ότι στις γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank πουλήθηκε ποσοστό μετοχών περισσότερο του 5%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,51%, δεχόμενος πιέσεις από τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος αποδυναμώνεται κατά 1,32%, ενώ τη χειρότερη σημερινή εικόνα παρουσιάζει ο μεσιτικός κλάδος με απώλειες της τάξεως του 1,60% και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κινούμενος χαμηλότερα κατά 1,45%. 

Η συνεχιζόμενη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει επιφέρει ένα κλίμα πανικού στις αγορές, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας που εκτινάχθηκε σε υψηλό από το 1981. 

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 7,3% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τις εθνικές μετρήσεις και 7,6% με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Destatis. 

Οι τιμές καταναλωτή παρουσίασαν άνοδο 2,5% σε μηνιαία βάση τόσο με τα εθνικά όσο και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα μέτρησης. Η άνοδος αποδίδεται κατά το πλείστον στην αύξηση των ενεργειακών τιμών κατά 16,4% σε μηνιαία βάση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News