Business & Finance Τρίτη 12/04/2022, 09:35
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Συστήνει κατοχύρωση κερδών στα χρηματιστήρια

JP Morgan: Συστήνει κατοχύρωση κερδών στα χρηματιστήρια

Αφότου οι αμερικανικές μετοχές κατάφεραν να ανακάμψουν μερικώς από τις μεγάλες απώλειες της χρονιάς, η JP Morgan πιστεύει ότι είναι ώρα να προχωρήσουν οι επενδυτές σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. 

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του οίκου για τα διεθνή χρηματιστήρια, Marko Kolanovic, εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος για τις αγορές και να τηρεί σύσταση overweight για τις μετοχές, καθώς θεωρεί ότι αυτές θα στηριχθούν από την ισχυρή αγορά εργασίας, τους υγιείς ισολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και τα μέτρα στήριξης που παίρνουν οι κυβερνήσεις έναντι του αυξημένου ενεργειακού κόστους. 

«Όμως, οι αγορές έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εδάφους από το sell off των αρχών του Μαρτίου και δεν φαίνονται πια υπερ-πουλημένες, ενώ τα ρίσκα παραμένουν αυξημένα στην γεωπολιτική κατάσταση, τη σύσφιγξη της πολιτικής και την ανάπτυξη. Συνεπώς, κατοχυρώνουμε τα κέρδη κατόπιν της αύξησης των overweight θέσεών μας που ξεκινήσαμε τον περασμένο μήνα», αναφέρει ο Kolanovic σε ανάλυσή του. 

Η JP Morgan χαμήλωσε τον στόχο του 2022 για τον S&P 500 στις 4.900 από τις 5.050 μονάδες προηγουμένως, καθώς τα μακροοικονομικά και γεωπολιτικά σοκ συμπίπτουν με την αυστηρότερη στάση των κεντρικών τραπεζών. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Kolanovic εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Wall Street έχει περιθώρια ανόδου και ότι το δεύτερο μισό του έτους θα είναι πιο ομαλό. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News