Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 18:30
ΑΓΟΡΕΣ

Παλλάδιο: Συνεχίζει την άνοδο με περιορισμένα κέρδη

Παλλάδιο: Συνεχίζει την άνοδο με περιορισμένα κέρδη

Ανοδικά κινούνται και σήμερα το παλλάδιο και η πλατίνα, με την άνοδο της τιμής να έχει περιοριστεί σε έναν βαθμό από το ράλι της Παρασκευής, όποτε ανεστάλη το εμπόριο δύο ρωσικών χυτηρίων στην αγορά του Λονδίνου και του Σικάγο.

Με διάχυτες τις ανησυχίες για αναστάτωση στην αγορά από μία χώρα κλειδί για την παραγωγή των πολύτιμων μετάλλων, το παλλάδιο ενισχύεται κατά 1,28% και η πλατίνα κατά 0,45%. Την Παρασκευή, το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 8,7%. Σημειώνεται πως η Ρωσία παράγει περίπου το 40% του παλλαδίου διεθνώς, το οποίο μέταλλο αξιοποιείται ιδίως για καταλύτες αυτοκινήτων.

Παλλάδιο: Συνεχίζει την άνοδο με περιορισμένα κέρδη-1

Η αρμόδια εποπτική αρχή της αγοράς πλατίνας και παλλαδίου στο Λονδίνο ανέστειλε την συμμετοχή δύο ρωσικών χυτηρίων στο εμπόριο, αναθεωρώντας την απόφαση του περασμένου μήνα. Στη συνέχεια, ακολούθησε με αντίστοιχη απόφαση και η αγορά του Σικάγο.

Πρόκειται για δύο μεγάλα ανταλλακτήρια για πλατίνα και παλλάδιο και τα δύο εργοστάσια είναι βασικοί πάροχοί τους, εξήγησαν αναλυτές της Morgan Stanley, που αναμένουν ότι οι αποφάσεις θα επηρεάσουν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο την ρευστότητα στην αγορά σποτ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Η κλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων φέρνει ρευστοποιήσεις

Πληθωρισμός: Τα μαθήματα από την οικονομική κρίση του 2008

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News