Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άνοδος με φόρα από την προηγούμενη εβδομάδα 

Χρηματιστήριο: Άνοδος με φόρα από την προηγούμενη εβδομάδα 

Με το «δεξί» έχει εισέλθει στην τρέχουσα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επεκτείνοντας τα κέρδη που σημείωσε την περασμένη Παρασκευή και παράλληλα συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου.
Το ελληνικό χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες αν και απουσιάζουν οι μεγάλοι τζίροι έχει καταφέρει να σημειώσει κέρδη στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις τελευταίες δύο εβδομάδες η συνολική του ενίσχυση ανήλθε στο 7,39%. 

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα πάντα τα έχουν επισκιάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τιμές της ενέργειας οι οποίες ίπτανται και με τη σειρά τους στέλνουν τον πληθωρισμό στα ύψη (την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο οι τιμές καταναλωτή εκτινάχθηκαν στο 8,9% ένα υψηλό από τα μέσα Μαρτίου), στη Λεωφόρο Αθηνών πλανάται μια θετική αύρα, η οποία και έχει επαναφέρει την ελληνική αγορά άνω των 900 μονάδων. 

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,40% και διαπραγματεύεται πλησίον των 910 μονάδων, επίπεδο που αποτελούσε την πρώτη ζώνη αντίστασης. Να σημειωθεί ότι ο ΓΔ κινείται πλέον υψηλότερα του εκθετικού κινητού μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών, ο οποίος διαμορφώνεται 885,86 μονάδες.  

Ο τζίρος έχει φθάσει στα 11 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 3,1 εκατ. τεμάχια και τις τραπεζικές μετοχές και της MIG να καταγράφουν τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. 

Παρά το γεγονός ότι κάποιες μετοχές βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης συνεχίζει την ανοδική του πορεία και με τα κέρδη της τάξεως του 0,44% έχει πιάσει τις 2.206 μονάδες, ενώ σχεδόν παρόμοιο είναι το ποσοστό θετικής μεταβολής του Δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. 

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,43%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφονται στους κυριότερους κλάδους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τις ελληνικές εισηγμένες να συνεχίζονται, η εβδομάδα που διανύουμε έχει ενδιαφέρον, καθώς αύριο δημοσιεύουν τις οικονομικές τους επιδόσεις οι Motor Oil, Jumbo και την Τετάρτη η Ελλάκτωρ. 

Η εικόνα των μετοχών 

Οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΛΠ εμφανίζουν τα περισσότερα κέρδη μεταξύ αυτών του FTSE Large Cap με άνοδο 3,49% και 2,82% αντίστοιχα, πιο πίσω στο +,145% και 1,36% Lamda και Eurobank. 

Η δημοσίευση των αναπροσαρμοσμένων αποτελεσμάτων της Τιτάν δεν έχει βοηθήσει τη μετοχή της καθώς χάνει 1,16% ενώ απώλειες περί του 0,80% καταγράφει η μετοχής της Σαράντης. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Στο 8,9% τον Μάρτιο – Αύξηση 80% στο ρεύμα, 8% στα τρόφιμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News