Business & Finance Παρασκευή 8/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιέσεις ξανά στην τεχνολογία – Απώλειες στην εβδομάδα

Wall Street: Πιέσεις ξανά στην τεχνολογία – Απώλειες στην εβδομάδα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται πλέον για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από την Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 137,55 μονάδες βάσης ή 0,4%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,27%, αφού άνοιξε τη συνεδρίαση στο «κόκκινο». Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,34%, οδεύοντας προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 1,26%, ο Dow Jones 0,27%, ενώ ο Nasdaq 3,86%. 

«Η κίνηση της αγοράς δεν δείχνει ότι συμβαίνει κάτι θετικό ή ότι οι αγοραστές σπεύδουν στην αγορά, όμως τα αρνητικά νέα έχουν πλήρως προεξοφληθεί για την ώρα και η αγορά περιμένει τώρα τα επόμενα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για να βρει κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι δεν συνέβη τίποτε σημαντικό αυτή την εβδομάδα πέρα από τις δηλώσεις της αξιωματούχου της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ», αναφέρει ο Άνταμ Κρισαφούλι της Vital Knowledge. 

Oι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν τις σημερινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν το πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό στην προσμονή υψηλότερων επιτοκίων. Οι κατασκευαστές επεξεργαστών, όπως Nvidia και Micron, δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω ελλείψεων στην αλυσίδα προσφοράς και ανησυχιών για επικείμενη ύφεση, υποχωρώντας 4,5% και 1,4% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Tesla, Alphabet και Αpple κατέγραψαν απώλειες 3%, 1,2% και 1,4% αντίστοιχα. 

Η μετοχή της Robinhood υποχώρησε 7% από τη στιγμή που η Goldman Sachs υποβάθμισε την επενδυτική αξιολόγηση της εταιρείας σε πώληση από ουδέτερη, ενώ της UPS σημείωσε πτώση 1%, μετά την υποβάθμισή της από την Bank of America εν μέσω ανησυχιών για την εξασθένηση της ζήτησης. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος υγείας και επιλεγμένων καταναλωτικών αγαθών επιδόθηκε σε ράλι, καθώς οι επενδυτές ανήσυχοι για την επιβράδυνση της οικονομίας στράφηκαν προς μετοχές με σταθερά κέρδη. Merck, Home Depot και UnitedHealth Group κινήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη περίπου 5% και 6,5% στην εβδομάδα. Ανάκαμψη σημείωσε και ο χρηματοοικονομικός κλάδος με τις JPMorgan Chase και American Express να κινούνται ανοδικά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News