Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή σε ανάκαμψη μετά από διήμερο sell off

Wall Street: Επιστροφή σε ανάκαμψη μετά από διήμερο sell off

Aνάκαμψη σημείωσαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να «χωνεύουν» τα σχέδια της Fed για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική για την τιθάσσευση του πληθωρισμού. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 87,06 μονάδες ή 0,25%, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης έχανε έως και 300 μονάδες βάσης. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% και ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06%, αφού είχε παρουσιάσει απώλειες άνω του 2% την Τετάρτη και μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις μεγάλων απωλειών. Ωστόσο και οι τρεις δείκτες κατέγραφαν μεγαλύτερη άνοδο λίγο πριν από τη συνεδρίαση. 

Ονόματα από τις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές, όπως επιλεγμένων καταναλωτικών αγαθών και υγείας καθοδήγησαν τη σημερινή ανάκαμψη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν μετοχές με σταθερά κέρδη και μερίσματα. Η Costco έκανε ράλι 4%, ενώ η Pfizer ενισχύθηκε 4,3%. Σε θετικό έδαφος και οι μετοχές Walmart, Merck, UnitedHealth και Procter & Gamble. 

Η Constellation Brands και η Lamb Weston Holdings ενισχύθηκαν 4,6% και 8% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. 

Σε ράλι επιδόθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης και κάποια ονόματα από τις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας. Η Alphabet, η Tesla και η Meta κινούνταν ανοδικά, ενώ το Twitter έχασε τα αρχικά κέρδη του υποχωρώντας 5,4%. Επίσης, η μετοχή της ΗΡ ενισχύθηκε περίπου 15% μετά την είδηση ότι η Berkshire Hathaway αγόρασε μερίδιο στον τεχνολογικό κολοσσό. 

«Οι κινήσεις δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν τις αποτιμήσεις των μετοχών σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων», αναφέρει ο Τίμοθι Λέσκο, σύμβουλος της Mariner Wealth Advisors. 

O S&P 500 κινείται γύρω στις 4.500 μονάδες και παρουσιάζει οριακή πτώση για την εβδομάδα, ενώ απέχει μόλις 6% από το ιστορικό υψηλό του. «Ο δείκτης S&P 500 δέχθηκε έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, όμως τώρα έχει καταφέρει να παραμείνει στο επίπεδο των 4455 μονάδων. Μόνο εάν υποχωρήσει κάτω από αυτό θα επιστρέψουν οι καθοδικοί κίνδυνοι», σημειώνει ο Ντέιβιντ Σνέντον της Credit Suisse. 

Η Fed δημοσιοποίησε την Τετάρτη τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της τον Μάρτιο, μέσω των οποίων φάνηκε ότι οι αξιωματούχοι της σχεδιάζουν να μειώσουν κατά πολύ τον ισολογισμό της, μέσω πώλησης ομολόγων αξίας έως 95 δισ. δολαρίων μηνιαίως. Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι εξετάζουν μία ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 50 μονάδων βάσης, εάν χρειαστούν στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

«Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης δείχνουν ένα υψηλότερο επίπεδο συναγερμού σε σχέση με ό,τι είχε διαφανεί έως τώρα και φαίνεται ότι η Fed θα κινηθεί ταχύτερα απ’ όσο αναμενόταν στη μείωση του ισολογισμού της», αναφέρει ο Τσάρλι Ρίπλεϊ, ανώτερο στέλεχος επενδύσεων στην Allianz Investment Management.

 

moneyreview.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Eυρωπαϊκές μετοχές: Από άνοδο σε πτώση – Ποιοι κλάδοι άντεξαν

Ομόλογα: Στο 2,81% εκτοξεύθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News