Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεν υποχωρούν τα «απόνερα» του διήμερου sell-off  

Wall Street: Δεν υποχωρούν τα «απόνερα» του διήμερου sell-off  

Δεν καταφέρνει να βγάλει αντίδραση η Wall Street μετά το διήμερου sell-off που πυροδότησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τόσο με τις δηλώσεις αξιωματούχων της όσο και από τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία της συνεδρίαση.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,65%, ο S&P 500 καταβάλει προσπάθειες να αποσπασθεί από το μηδέν, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη περί του 0,1% και να μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με την πτώση σχεδόν 4,50% που υπέστη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed πλέον είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Στην τελευταία συνεδρίαση συζήτησαν για τη συρρίκνωση των στοιχείων ενεργητικού κατά 95 δισ. δολάρια μηνιαίως από τον ισολογισμό της. 

Μια ημέρα νωρίτερα την Τρίτη, η Λεάλ Μπρέιναρντ είχε προλειάνει το έδαφος δηλώνοντας ότι ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα πρέπει να μειωθεί δραστικά, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί σε υψηλό 40 ετών.
Με τον πληθωρισμό σε αυτά τα ύψη είναι σαν να χάνονται θέσεις εργασίας υποστήριξε την περασμένη Τρίτη η επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις, Μέρι Ντέιλι. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. 

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 και έφθασαν στις 166.000, αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τις 200.000 τις οποίες εκτιμούσαν οι αναλυτές. 

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ισχυροποιείται μήνα με τον μήνα, καθώς ο Μάρτιος ήταν ο ενδέκατος διαδοχικός μήνας, κατά τον οποίο οι νέες θέσεις εργασίας ξεπέρασαν τις 400.000.

Αναφορικά με την εικόνα των μετοχών, αυτή της Hewlett Packard έχει εκτιναχθεί πλέον του 16%, μετά την αγορά 121 εκατ. μετοχών από τη Berkshire Hathaway του γκουρού των επενδύσεων Ουόρεν Μπάφετ. 

Σε άνοδο η μετοχής της Tesla, κατόπιν των αναφορών ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν συναντήθηκαν με στελέχη των εταιρειών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να συζητήσουν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τη φόρτισή τους. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News