Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 20:03
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 9μήνου

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 9μήνου

Υψηλό εννέα μηνών άγγιξαν οι τιμές πετρελαίου, καταγράφοντας παράλληλα κέρδη για έβδομη συναπτή εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στην έναρξη του εμβολιασμού και στις ελπίδες για ανάκαμψη της ενεργιεακής ζήτησης τους επόμενους μήνες. 

Η τιμή Brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε περισσότερο από 1%, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά τα 52 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού κινήθηκε προς στιγμή πάνω από τα 49 δολάρια, που σηματοδοτεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. «Οι τιμές πετρελαίου είναι ιδιαίτερα εύρωστες με βάση τις σημερινές συνθήκες. Η ευφορία της αγοράς δεν έχει σταματήσει, εστιάζοντας στα εμβόλια», αναφέρει αναλυτής της Rystad Energy. O ίδιος προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η τάση ανάληψης ρίσκου καθώς επίκειται η έγκριση από το Κογκρέσο νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας και η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τις αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας.

Οι τιμές πετρελαίου κέρδισαν έδαφος αυτή την εβδομάδα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατ.βαρέλια, περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν την προηγούμενη εβδομάδα. Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚ+ στηρίζει και αυτός την αγορά, επιβραδύνοντας τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής του το επόμενο έτος. Με βάση την πρόσφατη συμφωνία του, ο ΟΠΕΚ+ θα αυξήσει μόνο κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως την παραγωγή από τον Ιανουάριο και θα επανεξετάσει εν συνεχεία την πολιτική του. 

moneyreview.gr
  
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News