Business & Finance Τρίτη 5/04/2022, 15:58
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στην αγορά cryptos: Υψηλές πτήσεις για το Dogecoin

Κέρδη στην αγορά cryptos: Υψηλές πτήσεις για το Dogecoin

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα εμφανίζει η αγορά κρυπτονομισμάτων, με τα δημοφιλέστερα ιδίως κρυπτονομίσματα να συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία, αλλά με πιο περιορισμένα – σε σχέση με το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας – κέρδη.

Το Bitcoin βρίσκεται ξανά πολύ άνω του ψυχολογικού ορίου των 45.000 δολαρίων, όπου και έβρισκε πλαφόν τους περασμένους μήνες. Τώρα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα κινείται πιο κοντά στην περιοχή των 47,100 δολαρίων και αυτή τη στιγμή καταγράφει κέρδη περίπου 2,23%.

Το Bitcoin φαίνεται να δέχθηκε μία επιπλέον ώθηση σήμερα, καθώς νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι γερμανικές αρχές εντόπισαν και «έριξαν» το μεγαλύτερο παράνομο market place στο Darknet και κατήσχεσαν Bitcoin αξίας 23 εκατ. ευρώ. Το market place αυτό χρησιμοποιείτο για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σημειώνεται ότι το 2020 έκανε πωλήσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Κέρδη της τάξης του 1,76% σημειώνει και το Ethereum, το οποίο κινείται περίπου στα 3,534 δολάρια κοντά στο υψηλό ημέρας, αλλά και ολόκληρου του διμήνου.

Επίσης ανοδικά με μεγάλα κέρδη περίπου 5,66% κινείται και το Terra στα 118,05 δολάρια, ενώ περί τα 136 δολάρια με κέρδη 0,87% βρίσκεται και το Solana.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Dogecoin το οποίο καταγράφει σημαντικά κέρδη (2,67% περίπου) στα 0,156 δολάρια. Από χθες, το meme κρυπτονόμισμα πήρε μεγάλη ώθηση αφότου διέρρευσε ότι ο Έλον Μασκ εξαγόρασε μερίδιο 9,2% στην Twitter. Σημειώνεται πως το Doge έχει συσχετισθεί με την Tesla, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για αγορές ορισμένων προϊόντων merchandise, ενώ συχνά ο Μασκ ο ίδιος έχει εκτοξεύσει το doge μέσω των tweets του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Crypto-έρευνα: Πού βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News