Business & Finance Τρίτη 5/04/2022, 13:53
ΑΓΟΡΕΣ

Ε.Ε.: Βγήκε στις αγορές με δεύτερο «πράσινο» ομόλογο 

Ε.Ε.: Βγήκε στις αγορές με δεύτερο «πράσινο» ομόλογο 

Στην έκδοση δεύτερου πράσινου ομολόγου της προχώρησε σήμερα Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο εκ των κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων.

Οι Βρυξέλλες από το νέο πράσινο ομόλογο 20ετούς διάρκειας αποσκοπούν να αντλήσουν 6 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. 

Η έκδοση έχει συγκεντρώσει υψηλή ζήτηση, καθώς ήδη οι προσφορές των επενδυτών έχουν ανέλθει στα 57 δισ. ευρώ, με το περιθώριο της απόδοσής του να διαμορφώνεται στις 9 μονάδες βάσης σε σχέση με το mid-swap επίπεδο, ένα spread κατά δύο μονάδες μικρότερο σε σχέση με τις 11 μονάδες βάσης, όταν άρχισε η δημοπρασία. 

Τα αντληθέντα κεφάλαια από το ομόλογο που θα ωριμάσει στις 4 Φεβρουαρίου του 2043, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα φιλικά προς το περιβάλλον στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., τα οποία έχουν σχεδιασθεί και έχουν συμπεριληφθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Η Ε.Ε. έχει προσλάβει τις BofA, Citi, Credit Agricole, Danske Bank και JPMorgan ως ανάδοχους για τη δημοπρασία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου της Ε.Ε. διενεργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, καταγράφοντας ρεκόρ από πλευράς ζήτησης, καθώς για το 15ετές ομόλογο οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στα 135 δισ. ευρώ, με τις Βρυξέλλες να αντλούν 15 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Εγκαινίασε τον πίνακα δεικτών για τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU

Έρχεται το πρώτο «πράσινο» ελληνικό ομόλογο – Για 12 δισ. ευρώ στις αγορές ο ΟΔΔΗΧ το 2022

Eλληνικό «πράσινο» ομόλογο – Οι δεσμεύσεις και τα έργα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News