ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με «δειλά» βήματα έπιασε τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Με «δειλά» βήματα έπιασε τις 900 μονάδες 

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, μια άνοδος ωστόσο που το έφερε στο ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων. 

Ειδικότερα περί τις 11:20 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης με τα κέρδη της τάξεως του 0,87% έχει «πατήσει» στις 901,20 μονάδες, αναρριχώμενος στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου. Ο τζίρος στα 9,5 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 4,1 εκατ. τεμάχια. 

Με τις μετοχές των τραπεζών να έχουν πάρει κεφάλι στη σημερινή συνεδρίαση μαζί με αυτή των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,97% και έχει ανέλθει στις 2.187,62 μονάδες, ενώ άνοδο της τάξεως του 0,43% καταγράφει ο Δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Οι τραπεζικές μετοχές «δείχνουν» τον σημερινό δρόμο, κι έτσι τραπεζικός κλάδος είναι εκείνος με την καλύτερη σημερινή εικόνα έως τώρα, έχοντας ανέβει στις 666,17 μονάδες κατόπιν ενίσχυσης 1,62%. Άνω του +1% οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. 

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται και την Ευρώπη να βρίσκεται σε αναβρασμό αναφορικά με την εκ νέου αντίδρασή της όπως προέκυψε μετά το πέρας του χθεσινού Eurogroup, έρχονται αυτήν την εβδομάδα ξανά στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα.

Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η ΔΕΗ μια ανακοίνωση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών και αναλυτών, προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση του πόσο έχει επωφεληθεί από την ενεργειακή κρίση και τις τιμές του ηλεκτρικού που έχουν πάει στα ύψη.

Αύριο ανακοινώνουν τα δικά τους αποτελέσματα η Lamda Development και η Quest μια εταιρεία της οποία η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις βρίσκει αρκετά έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η εικόνα των μετοχών

Η σημερινή αναμονή των αποτελεσμάτων της έχει στείλει τη μετοχή της ΔΕΗ πλησίον του +1,60%, επίπεδο στο οποίο κινείται και η μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθούν οι τραπεζικές μετοχές με την έως τώρα εικόνα τους να έχει ως εξής:

  • Alpha Bank +1,30%, 1,1650
  • Eurobank +1,37%, 1,0745
  • Εθνική Τράπεζα +1,60%, 3,5650
  • Τράπεζα Πειραιώς +1,20%, 1,4345

Mytilineos με ανεπαίσθητη υποχώρηση και Σαράντης με απώλειες 1,25%, οι μοναδικές μετοχές του FTSE Large Cap που βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. 

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές των Εβροφάρμα, Intralot και Μύλοι Κεπενού, με κέρδη 14,46%, 11,32% και 9,42% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News