Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκράτηση σε εναρμόνιση με την Ευρώπη

Wall Street: Συγκράτηση σε εναρμόνιση με την Ευρώπη

Δίχως ξεκάθαρη κατεύθυνση κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, στην έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας κι ενώ στις αγορές είναι «σαστισμένες» μετά τις αναφορές για φρικαλεότητες από πλευράς ρωσικών δυνάμεων σε αμάχους στην Ουκρανία. 

Οι αναφορές κάνουν λόγο για εύρεση ομαδικών τάφων στην περιοχή της Μπούτσα, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η Μόσχα κατηγορώντας για κατασκευασμένη προπαγάνδα το Κίεβο.

Στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,43%, ο S&P 500 κινείται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο περί του 0,77%. 

Η σημερινή συνεδρίαση έχει εξελίξεις και αυτές έρχονται από τον Έλον Μασκ, και την Tesla, αλλά και από τη μεριά της Κίνας.

Ο ιθύνων νους της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει το 9,2% των μετοχών του Twitter, αντί του ποσού των 2,89 δισ. δολαρίων, μια ανακοίνωση που έχει στείλει τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης υψηλότερα του 20%.

Την ίδια ώρα η Tesla ανακοίνωσε ότι σημείωσε νέο ρεκόρ παραδόσεων νέων οχημάτων το α΄ τρίμηνο του 2022, με τη μετοχή της ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης να έχει ακολουθήσει την ανιούσα. 

Στην Κίνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορές της χώρας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δώσει εντολή στις κινεζικές εταιρείας που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια να παράσχουν τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτεί η αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Έως τώρα, το Πεκίνο αρνούταν να δώσει τέτοια εντολή επικαλούμενο λόγους εμπιστευτικότητας των πληροφοριών, με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απειλεί ότι θα διαγράψει τις κινεζικές μετοχές από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. 

Μετά την ανακοίνωση της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα αμερικανικά αποθετήρια των κινεζικών εταιρειών (τίτλοι που λειτουργούν ως αμερικανικές μετοχές) καταγράφουν κέρδη σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρά. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πέραν της φρίκης του πολέμου, οι επενδυτές είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς η καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων παραμένει ανεστραμμένη. Η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη του δεκαετούς, κάτι που στο παρελθόν όταν έχει συμβεί στη συνέχεια ακολούθησε ύφεση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Μερίδιο 9,2% στην Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News