Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεν συγκίνησαν τα στοιχεία για θέσεις εργασίας και μεταποίηση

Wall Street: Δεν συγκίνησαν τα στοιχεία για θέσεις εργασίας και μεταποίηση

Υποτονικά άνοιξε σήμερα η Wall Street, παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο.

Οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν αναιμική άνοδο της τάξης του 0,10 με 0,14%. Ο Dow Jones βρίσκεται στις 34.690 μονάδες, ο S&P500 κυμαίνεται στις 4.540 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 14.250 μονάδες.

Σημειώνεται ότι πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανέργια στις ΗΠΑ τον φετινό Μάρτιο. Η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω στο 3,6%, πλησιάζοντας το ιστορικό της χαμηλό.

Από την άλλη, τον μήνα που μας πέρασε δημιουργήθηκαν λιγότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, 431.000 νέες δουλειές έκαναν την εμφάνισή τους, σε αντίθεση με πρόβλεψη για 490.000.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία αυτά ερμηνεύτηκαν θετικά από τους περισσότερους αναλυτές, καθώς η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει δυνατή εν μέσω πολλών προκλήσεων.

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ. Ο δείκτης PMI έφτασε τις 58,8 μονάδες τον Μάρτιο, από 57,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 58,5.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της μεταποίησης στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μειώθηκε η ανεργία, αλλά και οι νέες θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News