Business & Finance Παρασκευή 1/04/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναστροφή πορείας μετά το πτωτικό διήμερο

Χρηματιστήριο: Αναστροφή πορείας μετά το πτωτικό διήμερο

Αναστροφή πορείας καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, θέλοντας να ανακόψει το διήμερο απωλειών που προηγήθηκε. 

Με τον θόρυβο από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι πλέον οι πληρωμές για το φυσικό της αέριο θα γίνονται σε ρούβλι αρχής γενομένης από σήμερα να έχει καταλαγιάσει, οι επενδυτές σήμερα επιλέγουν να κάνουν προσεκτικές κινήσεις, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας η οποία από πλευράς επικαιρότητας ήταν πλούσια.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη περί του 0,46%, προσπερνώντας εκ νέου τη ζώνη των 880 μονάδων, στις 883,62 μονάδες που είναι και το υψηλό ημέρας, με τις έως τώρα διακυμάνσεις να κινούνται σε περιορισμένο εύρος καθώς το χαμηλό έχει καταγραφεί στις 878,05 μονάδες. 

Ο τζίρος υποτονικός στα 6,7 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2,6 εκατ. ευρώ και τις τραπεζικές μετοχές να συγκεντρώνουν και σήμερα τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Με υποτονικά κέρδη κινούνται επίσης και οι Δείκτης Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Από πλευράς κλάδων, ο τεχνολογικός και των τηλεπικοινωνιών είναι αυτοί που παρουσιάζουν την καλύτερη εικόνα, με άνοδο της τάξεως του 2,58% και 1,58% αντίστοιχα, ενώ τράπεζες, πρώτες ύλες, κατασκευές και υλικά και τρόφιμα και ποτά βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα άλλωστε είναι εκ των κλάδων οι οποίοι σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται στο επίκεντρο από τη στιγμή που στον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη εμπλέκονται δύο χώρες με μεγάλη παραγωγή και στις δύο κατηγορίες εμπορευμάτων.

Η εικόνα των μετοχών

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έχει υπερβεί το 3%, του ΑΔΜΗΕ έχει αγγίξει το +2,70%,  ενώ οι μοναδικές μετοχές του FTSE Large Cap που κέρδη άνω του 1% είναι του ΟΤΕ και της Motor Oil. 

Από την άλλη, με απώλειες περί του 1,40% κινούνται οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή και της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στις υπόλοιπες μετοχές του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης οι θετικές ή αρνητικές μεταβολές είναι μικρού εύρους. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΤΕ: Ανακοίνωσε επίσημα την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News