Business & Finance Τετάρτη 30/03/2022, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανακοπή του τετραήμερου ανοδικού σερί

Wall Street: Ανακοπή του τετραήμερου ανοδικού σερί

Απούσης ξεκάθαρης τάσης κινούνται σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας την πτώση που καταγράφουν τα χρηματιστήρια στη Wall Street. 

Μία ημέρα αφότου ήρθαν θετικά μηνύματα από τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα οι επενδυτές δείχνουν συγκρατημένοι με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια να καταγράφουν απώλειες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,20% κι επεκτένει τα κέρδη για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,21% και να ανακόπτει το ανοδικό του σερί των τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων. Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq υποχωρώντας κατά 0,54%. 

Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αναστρέψει το αρνητικό κλίμα των τελευταίων συνεδριάσεων, οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών ενισχύονται επίσης και κάπως έτσι ο κλάδος της ενέργειας κινείται ανοδικά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κύριους κλάδους του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο κυοφορείται ένα αίσθημα ανησυχίας, καθώς τη Δευτέρα αναστράφηκε η καμπύλη των αποδόσεων του 5ετούς και του 30ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου για πρώτη φορά από το 2016.

Χθες Τρίτη αυτό συνέβη και με τις αποδόσεις της 2ετίας και της 10ετίας, κάτι που τελευταία φορά συνέβη το 2019.
Βάσει του παρελθόντος όποτε έχουν αναστραφεί οι αποδόσεις των ομολόγων (η απόδοση του βραχυπρόθεσμου να κινείται χαμηλότερα του μακροπρόθεσμου) έχει επακολουθήσει ύφεση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News