Business & Finance Τετάρτη 30/03/2022, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διάλειμμα για «ανάσες» μετά το διήμερο ράλι 

Χρηματιστήριο: Διάλειμμα για «ανάσες» μετά το διήμερο ράλι 

Διάλειμμα για ανασύνταξη δυνάμεων κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα ισχυρά κέρδη του προηγούμενου διημέρου που το έφεραν στο υψηλότερο επίπεδο για τον Μάρτιο.

Σήμερα ωστόσο οι επενδυτές επιλέγουν τις ρευστοποιήσεις, μια τάση που παρατηρείται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός από το θετικό κλίμα που βγήκε μετά τη χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,30% και έχει πέσει υπό της ζώνης των 880 μονάδων στις 878,38 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας το οποίο επί του παρόντος καταγράφεται στις 878,25 μονάδες.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 3,2 εκατ. τεμάχια, με τις τραπεζικές μετοχές και σήμερα να είναι εκείνες που διακινούνται περισσότερο στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κρατιέται οριακά στις 2.130 μονάδες με πτώση της τάξεως του 1,43%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει πτώση περί του 2% στις 646,44 μονάδες. 

Αναφορικά με τους κλάδους, τις ισχυρότερες πιέσεις (-2,61%) δέχεται ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε μια εξαγοράσε σε εταιρεία του κλάδου μη εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα η απόκτηση του 45% των μετοχών της ΙΟΝ, από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Η εικόνα των μετοχών

Η Coca Cola με απώλειες 2,87% είναι η μετοχή του FTSE Large Cap που παρουσιάζει τη χειρότερη μέχρι στιγμής εικόνα, ενώ και η υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ κατά 2,22% είναι επακόλουθο να έχουν συμπαρασύρει Χρηματιστήριο Αθηνών προς τα κάτω.
Πτωτικά και οι τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα:

  • Alpha Bank -1,74% 1,1300 ευρώ  
  • Eurobank -2,29% 1,0690 ευρώ  
  • Εθνική Τράπεζα -1,83% 3,3280 ευρώ  
  • Πειραιώς -2,07% 1,4120 ευρώ

Κρατάνε αντιστάσεις οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή με ήπια κέρδη, ωστόσο η μετοχή της Aegean έχει ανέλθει στο +2,65%, μετά τις θετικές προοπτικές για τον τουρισμό και την εταιρεία που σκιαγράφησε ο Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Ευτύχης Βασιλάκης: Γιατί οι προοπτικές είναι θετικές για την Aegean

ΙΟΝ: Η ιστορία 92 χρόνων και η επόμενη ημέρα μετά το deal του Σπ. Θεοδωρόπουλου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News