Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: 4η ημέρα κερδών για Dow και S&P 500 – Σε ράλι 1,8% ο Nasdaq

Wall Street: 4η ημέρα κερδών για Dow και S&P 500 – Σε ράλι 1,8% ο Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τα υψηλά επίπεδα στα οποία έχουν φθάσει οι ομολογιακές αποδόσεις. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 339 μονάδες ή 1%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,23%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,84%. Οι δείκτες Dow και S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Οι μετοχές στον κλάδο της αυτοκινητοβιοχανίας συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων νικητών, με τις Ford και GM να ενισχύονται περίπου 5%. Σε υψηλές επιδόσεις και οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων, με τις Caesar’s Entertainment και American Airlines να ενισχύονται εκάστη περισσότερο από 5%. Στον τεχνολογικό κλάδο, ξεχώρισε η μετοχή της Netflix με άνοδο άνω του 3% και της Snap με κέρδη περίπου 5%. 

Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν επίσης με άγρυπνο μάτι και την αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του αμερικανικού πενταετούς ξεπέρασε την αντίστοιχη του 30ετούς, κίνηση που σηματοδοτεί επικείμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία. 

Στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε συμβεί αντιστροφή της καμπύλης και στις αποδόσεις διετών/10ετών και πενταετών/10ετών. Ακόμη και στην περίπτωση που η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων προοιωνίζεται ορθώς ύφεση, θα χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος και άνω προτού εκδηλωθεί, όπως έχει δείξει η ιστορία. 

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση, περιορίζοντας την απειλή σε μία πτώση των μετοχών. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερα επιτόκια, χωρίς να αντιδράσουν υπερβολικά, δηλ. να εξέλθουν από την αγορά μετοχών», συμβουλεύει ο Μάρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. 

Οι αυξανόμενες δε ελπίδες από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση. Σε αυτό βοήθησε και η πτώση των τιμών πετρελαίου, που έφθασε προς στιγμή κοντά στο 7%. «Υπάρχει κάποια αισιοδοξία, όμως το βασικό ερώτημα είναι πόση διάρκεια θα έχει ο αντίκτυπος του Ουκρανικού πολέμου στην οικονομία», αναφέρει αναλυτής της BMO Wealth Management. 

O Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο S&P 500 έχει τώρα ανακάμψει περισσότερο από 10% από τις 14 Μαρτίου. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της FedEx ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της Φρέντ Σμιθ θα παραιτηθεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 1η Ιουνίου και θα αντικατασταθεί από πρόσωπο που βρίσκεται ήδη στην εταιρεία. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τι «λέει» η μετοχή της Apple για την πορεία των μετοχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News