Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 19:09
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται το σερί στα cryptos: Οριακά κέρδη για το Bitcoin

Συνεχίζεται το σερί στα cryptos: Οριακά κέρδη για το Bitcoin

Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το μεγαλύτερο ράλι που έχει σημειώσει η αγορά κρυπτονομισμάτων τουλάχιστον από την αρχή του έτους. Τα κέρδη κατά μήκος του ταμπλό συνεχίζονται, παρότι το Bitcoin βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες απειλές.

Μία ομάδα περιβαλλοντικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών η Greenpeace και ο δισεκατομμυριούχος των crypto Chris Larsen, προχωρούν στην δημιουργία μίας καμπάνιας «Αλλάξτε τον Κώδικα, Όχι το Κλίμα». Η καμπάνια αυτή έχει στόχο να ασκήσει πίεση στην κοινότητα του Bitcoin να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί τις συναλλαγές. Τώρα, για τις συναλλαγές καταναλώνεται σχεδόν όση ενέργεια όση απαιτείται για ολόκληρη την Σουηδία.

Το Bitcoin άγγιξε κατά την διάρκεια της ημέρας υψηλό για το 2022 στα 48.201 δολάρια. Έκτοτε υποχώρησε και τώρα κινείται περίπου στα 47.500 δολάρια με οριακά κέρδη. Σίγουρα, τα κέρδη έχουν υποχωρήσει από τις συναλλαγές των προηγούμενων ημερών, αλλά σε κάθε περίπτωση το δημοφιλέστερο νόμισμα διατηρείται πολύ άνω του ψυχολογικού ορίου των 45.000 δολαρίων.

Μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 1,43% σημειώνει το Ethereum, το οποίο βρίσκεται περίπου στα 3.410 δολάρια. Ωστόσο, το Ethereum απέχει πολύ από το υψηλότερο του έτους στα 3.831 δολάρια.

Υψηλότατα κέρδη καταγράφει το μικρότερο Terra, το οποίο έχει σκαρφαλώσει στα 106 δολάρια περίπου συνεχίζοντας το σερί, κυρίως των τελευταίων δύο ημερών με κέρδη της τάξης του 12%.

Το Solana αναπτύσσει κέρδη επίσης αλλά με πιο ήπιο ρυθμό. Το κρυπτονόμισμα ακολουθεί σταθερά την τάση ολόκληρης της αγοράς, αλλά με μικρότερα κέρδη της τάξης του 0,80%. Τώρα βρίσκεται περίπου στα 111 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα παράτησαν και έγιναν… πίθηκοι: Οι τραπεζίτες που το έριξαν στα crypto

Θέλεις να ακούσεις το αγαπημένο σου συγκρότημα; Πήγαινε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News