Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Πολύτιμα μέταλλα: Κατρακυλά ο χρυσός – Έως και 7% υποχώρηση στο παλλάδιο

Πολύτιμα μέταλλα: Κατρακυλά ο χρυσός – Έως και 7% υποχώρηση στο παλλάδιο

Αναστάτωση προκαλεί στην αγορά πολύτιμων μετάλλων η θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που φαίνεται να οδηγούν σε αποκλιμάκωση του πολέμου.

Την τελευταία ώρα τα προθεσμιακά χρυσού άγγιξαν έως και τα 1.965 δολάρια η ουγγιά, προτού υποχωρήσουν στα περίπου 1.895 δολάρια. Μάλιστα, μέσα στην ημέρα η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, μία αισιόδοξη εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η ανασφάλεια στην αγορά έχει υποχωρήσει, αφού ο χρυσός αποτελεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περίοδους έντονης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Παράλληλα όμως οι αποδόσεις του αμερικανικανικού δεκαετούς σκαρφάλωσαν σήμερα στο 2,411% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, που ανέβασε το κόστος ευκαιρίας για τις επενδύσεις σε χρυσό. To ράλι του δεκαετούς κρατικού χρέους σημειώθηκε εν μέρει καθώς οι τράπεζες της Wall Street επιβεβαιώνουν συνεχώς περισσότερο το σενάριο αύξησης των επιτοκίων δανεισμού με πολύ πιο επιθετικό ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν πριν από μερικούς μήνες.

Εκτός όμως από τον χρυσό (άξιο αναφοράς ότι η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού παγκοσμίως) πραγματική βουτιά καταγράφει και η τιμή του παλλαδίου υποχώρησε σήμερα έως και 7%. Αυτή την ώρα, η τιμή υποχωρεί περίπου κατά 6% στα 2.106 δολάρια.

Η πλατίνα και το ασήμι επισης υποχωρούν με το πρώτο να πέφτει κατά περίπου 2,90% στα 963,8 δολάρια. Το ασήμι υποχωρεί κατά περίπου 3,09%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών μετά το ενδεχόμενο συμβιβασμού στην Ουκρανία

Wall Street: Ανεβασμένη ταχύτητα με ώθηση από την Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News