Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανεβασμένη ταχύτητα με ώθηση από την Ουκρανία

Wall Street: Ανεβασμένη ταχύτητα με ώθηση από την Ουκρανία

Με τη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία να φέρνει αισιόδοξα μηνύματα, στη Wall Street όπως και στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας. 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,05%, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά κ0,88% και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,14%. 

Ρωσία και Ουκρανία ολοκλήρωσαν σήμερα τον νέο γύρο συνομιλιών. Η Μόσχα υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «εποικοδομητικές» και η ουκρανική προσφορά για συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων θα διαβιβαζόταν άμεσα στο Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, την ίδια στιγμή που συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών για να υπογράψουν μια προκαταρκτική συμφωνία.

Για την πιο αξιοσημείωτη πρόοδο έως σήμερα στις συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας του νέου γύρου διαπραγματεύσεων. 

Παράλληλα, τον περιορισμό και μάλιστα δραστικό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κιέβο και στο Τσερνίχιβ, ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών που έλαβαν χώρα στην Τουρκία. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν, η δραστική μείωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ θα λάβει χώρα άμεσα, αναμένοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πράξουν ανάλογα. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι επενδυτές έχουν στραφεί στις μετοχές γυρίζοντας την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια όπως είναι τα ομόλογα. Η καμπύλη των αποδόσεων μεταξύ του διετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου και του δεκαετούς έχει περιορισθεί ακόμη περαιτέρω στις 6 μονάδες βάσεως κλείνοντας ακόμη περισσότερο το περιθώριο μεταξύ των δύο αποδόσεων. 
Ιστορικά όποτε η καμπύλη των αποδόσεων έχει αναστραφεί (η βραχυπρόθεσμη απόδοση να κινείται χαμηλότερα από την μακροπρόθεσμη), ακολουθεί οικονομική ύφεση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News